Griiiiisväder

I dag har det verkligen varit "up-side-down" med vädret....det började med att det var grått i morse och blåste (som vanligt) . Sen såg det lite ljusare ut efter nån tim och plötsligt när vi närmade oss Visby så öppnade sig himlen fullständigt?!? När vi passerat Visby och kom en bit utanför på andra sidan så klarnade det igen....

Sen visade det sig när vi kom till plats att det var en ½ km att gå upp till banan från parkeringen?!? Det hade man kanske kunnat informera om i ryttarmeddelandet?!?

Det blev lite halvbråttom med andra ord men Ellen hade börjat att klä på Lizza under tiden som jag var i väg och gick banan. Banan bestod att en gräsvall där man hade skalat av gräs-svålen och sen sladdat......hm...ja...hm. Likaså framhoppningen....hm...ja...hm....vet inte vad jag ska säga om det....

Precis då jag suttit upp och skrittat fram så började det ösregna.....TACK!!! Det vräkte ned och på bara ett par minuter var vi totalt genomsura.....man funderade genast på hur underlaget skulle bli efter några starter...

Det blev inte lerigt men däremot "packade" det i hovarna på hästarna och det blir samma effekt som att rida i kramsnö kan man säga....... inte fullt lika jävligt men min plan att rida fort och korta svängar var ju bara att glömma om jag ville komma hem med en hel häst UTAN sträckningar-vrickningar osv.

Lizza blev ungefär så brunstig som hon var hemma hos Ann på sadelutprovningen....Baaaaaileyyyyys ...pusspussspusssss. Det är verkligen Lizzas crush....fina fina Baileys ;-) Hon skiter i Dollar men avgudar Baileys ;-) Så ja, det skvättes åt alla håll och hon stod emot hela tiden.Energin gick rakt upp i skallen på henne men aldrig ut i benen....hahaha.

Hon var dock väldigt fin att rida men som sagt...hon stod emot lite så jag fick göra rätt för mig för att hålla tempot uppe i galoppen. Sen blev det så himla dumt för Baileys och Charlotta startade 2 före oss och det var ju bra men när de kom in på banan så vet i fasiken vad som inträffade för plötsligt gick Baileys omkull....eller satte sig på röven kan man säga?!? Troligen packade det sig i en av bakhovarna och det vek sig helt enkelt när han satte ned den nästa steg alt att han saxade bakbenen och inte fick med sig det andra bakbenet. Det var helt odramatiskt men han själv blev ganska paff och lite tagen så de gick ut för att kolla honom.....det resulterade i att jag fick gå in i stället för att bli nästa starthäst. Jaha och när jag skulle starta så kom ju Baileys in...hahaha....SÅKLART ;-)

Ja ja, det gick bra även om Lizza blev lite ofokuserad och försökte busa till det lite ;-) Hur som helst satte vi alla avstånd och distanser. Jag höll planen som jag lagt upp då jag gick banan. Även om jag inte varken kunde rida fort eller rida korta svängar på det underlaget så var jag nöjd. Det blev en noll-runda hur som helst.

Däremot strök vi oss till andra klassen av den enkla anledningen att jag inte vill riska hästen på det underlaget. Vi är inte beroende av att få rutin på att hoppa bana på det viset. Jag har en helt skadefri häst trots att hon redan är 8 år i år och vill att det ska förbli så. Arrangörerna var duktiga och hade gjort så gott de kunde.Det klart att det fanns mkt att jobba på för deras del men man måste börja någonstans. Däremot får de bakläxa på underlaget (oavsett regnet) och jag hoppas att de förstår att en sådan banan inte håller för att ha tävlingar på.

Här kommer rundan :-) Tror det syns rätt tydligt att hon står emot ;-)

​När vi kom hem så hjälpte Ellen till att fixa Lizza medan jag plockade in alla prylar och sen tog hon med sig fodret ned på skogen så att jag slapp åka dit i kväll. Istället åkte Magnus och jag och hämtade vatten till hästarna och sen var det bara att byta om och styra in mot människobyn för att köpa rännhållare till takrännan ovanför stalldörren och också hämta en strådbacks-ställning som Magnus köpt av en. Passade på att äta i stan också eftersom Eskil skulle bli hämtad i kväll och då var det ganska skönt att slippa laga mat.

Ja nu har alltså sista valpisen åkt :-(  det e bara Gerda kvar. Men vi har ju 3 tjejer i alla fall och det blir såklart också lite lugnare när det bara e Gerda kvar.

Nu är det sängen strax. I morgon måste jag göra 2 pajer som vi ska ha med oss på kusin-träffen i morgon kväll.Sen kommer Ellen vid lunch så vi kan ta en sväng med Roxan. Efter det rider vi en slappis-runda med Lizza och Dollar.

Nu e jag pisse-trött.....Zzzzzzz

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229