Ha egen gård.............

Ja det är mångas dröm....egen gård, eget stall.....och JA, det ÄR underbart. Jag älskar att få reda mig själv utan att tusen andra ska bestämma hur MINA hästar ska skötas. Men det är också ett ständigt passande, tusen saker att göra. Man får helt enkelt ta det onda med det goda ;-)

Det blev lite omfall här på kvällskvisten......vi är ju helt maniska på att kolla vädret, av flera anledningar såklart. För hästarna,för skörden osv.

Just idag har dte varit varmt som i h-vetet...har väl knappast undgått någon.

Valpisarna har varit ute för första gången och både Iris och storasyster har badat i sin "pool".

Sen har vi var ute med båten nu på kvällen till en "öde" strand och badade och hade fika med oss. Man måste åka båt dit vilket gör att man slipper alla människor med tillhörande bihang.....;-)

Stina har varit med på skogen och fodrat och även nere på betesvallen.

Ja och vi hade kollat vädret.....men här går det undan och lagon när vi är på väg i säng och börjar kolla ut över himlen så ser vi att vi nog INTE kan lita på vädret....åska och blixt i morgon bitti var det sagt men det kommer nog tidigare än så. Precis samtidigt ringer Mårten i halv panik och säger att Magnus måste komma och laga något på pressen.....

Mårten hade också tagit kväll,duschat,satt sig i soffan med en öl och skulle sen hoppa i säng....DÅ kommer Bertil(hans pappa) infarande och säger "ut och pressa för det kommer 20 mm regn i natt och allt hö kommer gå åt fanders annars"....Jaha det var ju bara för både Magnus och Mårten att klä på sig och sätta igång ;-) Visserligen gick det fort att fixa pressen men stackars Mårten och Bertil får ägna natten åt att pressa allt hö.....


Jag åkte ned på betet pch jag hann inte mer än ned så kom hästarna springande....hm...det brukar ALDRIG komma galopperande så annars....då såg jag att luften var helt tjock av stora märkliga flygfän....såg ut som jätte-bromsar av något slag. Hur som helst ville de inte vara kvar i hagen för de sprang direkt upp till ledet och ställde sig.

Ja det var bara att slussa upp dem på gården och direkt blev de lugna och började frusta och tugga gräs.....ja det var lika bra för planen var att stänga av vallen så att de inte skulle komma ut på den stora delen. Jag e livrädd för att de ska gå ut och ställa sig mitt på vallen när det börjar åska och blixtra.

Men nu står de i en stor dunge intill huset-Äpplehagen. -och där får de gå under natten för säkerhetsskull.

Ja....SÅ kul är det att ha egen gård och stall ;-) Nu ska vi i alla fall sova ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229