Halvdant blev heldant

Sov till 11 i dag....3½ tim.....kanske lite för lite men jag tar igen det sen ;-)Jag blev inte lika glad idag när jag klev utanför dörren som jag blev igår.......blåste satan idag :-( Skiiit va svinkallt det var :-(

Anso och Cornelia var i stallet och hade precis lidit Rox och Röskva så vi hann med en snabb fika innan de åkte hem.

Maken och jag åkte ned på en av skogshagarna för att kolla om vi kanske kunde fixa i ordning den till lösdriften.....dock GÅR det verkligen inte att ha hästar där konstaterade vi. Det är alldeles för mkt tynne och annat skit. Däremot hade man lätt kunnat ha kräk där men då måste tråden dras om vilket vi inte har lust att göra för någon annans djur. Så däremot kanske jag röjer lite så att vi kan rida igenom den skogen.....allt för att slippa rida på vägen nu när turisterna börjar komma....de kör för jäkla illa tyvärr. Och även om många avbokat sin resa hit till ön så är det trots allt fler som INTE avbokat :-(

Sen röjde jag av i lösdriften och lite runt hagen. Det är ju lite lönlöst att försöka kratta ihop skit när det blåser så förbannat....

Ida dök upp strax innan 14 så vi tog en långtur, eller "lång" var den kanske inte,typ 1 mil, men den tar ett tag att ta sig runt så vi var väl hemma igen vid 16-tiden.

Aggish var verkligen i sitt esse idag ;-) Ibland blir jag bara trött på alla hans issues och idag var en sådan dag....han skulle inte gå förbi än det ena och än det andra....backar ,fnyser, ska resa sig,backa in i Elliot och så vidare. Till slut blev jag sur på honom och snäste till honom....och då är det tok-kört för då blir han heeelt nipprig när matte blir arg ;-) Så jag fick sitta där och andas ett tag och klappa på honom tills han lugnat sig och sen kunde han gå......den hästen säger jag bara ;-) Han är för mkt i skallen nu,alltså energi,och är på tå precis hela tiden men det släpper snart när det kommer mer värme ;-)


När vi kom hem blev det fika (igen....hahaha) och sen tog jag Biggi i töm. Jag tror jag lyckades knuffa honom över den där komfortzonen idag. Jag var lite skarp mot honom och han blev lite arg på mig men efter det så jääääklar så fin han var. Han är ju egentligen ganska lat och bekväm och han tror att han kan slippa undan om han r söt.....vilket han ofta gör men INTE när det gäller arbete!!! Men han är verkligen mattes häst ;-)

Och denna uppställning lever jag gott på :-) Det är inte var dag jag lyckas med det på honom ;-)

Efteråt så skulle han BARA stå och mysa på min axel och pussas så jag blir helt blöt i hela ansiktet. Han slickar mig över hela kinden och nosar sig igenom ögon,öron,mun och ja....överallt. Sen när jag släppte ut dem i hagen så gick de andra två iväg.....men inte Biggi. Hans stod kvar och glodde på mig hela tiden medan jag gjorde klart i stallet ;-) Och då fick han såklart en moris när jag var klar ;-)

Nu har vi käkat och jag har laddat fodergrinden för nattmaten till hästarna så det är bara att kasta sig i duschen och göra en natt till på firman ;-)

Jag går av i morgon bitti så jag får se hur länge kroppen vill sova. Hoppas på sol UTAN storm i morgon :-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229