"Händelserik" dag

Ja i morse for maken iväg för att hämta en nordis tillsammans med en bekant eftersom jag inte kunde köra själv. Jag for iväg för att titta på min 5-åring(Rox) som debuterade på P&J med duktiga Linnea. Jag har ju lånat ut henne för att jag inte hinner med att rida 3 hästar varje dag och jag har stått i valet och kvalet om jag ska sälja eller inte.........och då dök den här chansen upp vilket gör att jag inte behöver ta beslut förrns till sommaren ;-) Bra deal :-)

Hur som helst, Linnea och Rox var superduktiga på 50cm. Rox "tjuvade" på ett hinder och rann ut på sidan. Tror både Rox och Linnea va lite nervösa och spända ;-) Rundan va jättefin och hon travade in på alla hinder enligt plan vilket va väldigt bra.

Nästa va 70cm och den gjorde hon SÅ himla bra. Rox hoppade fint och Linnea red som en kung :-) Så de red den höjden felfritt. Självklart fixade jag en rosett till Linnea också ;-)

Jag har haft lite svårt att "ta in" Rox eftersoom hon skulle bli en "ny Lizza"..........och jag lider varje dag jag ser Lizza i hagen och det har tyvärr blivit lite så att jag gjort "styvbarn" av Rox :-( Jag tycker jättemycket om henne men ja......som ni säkert fattat har tiden sedan April 2017 varit förbannat tuff.......och min hjärna har varit väldigt begränsad. Det här året som Rox är utlånad är nog ganska precis vad jag behöver så får vi se hur det blir till sommaren.

I alla fall,jag är jättestolt över min lilla bebis :-) Och över Linnea som älskar Rox och rider henne jättefint :-)

Men när jag då står där på framhoppningen så ringer maken med paniiiik i rösten.......hästen som de hämtat har hoppat över väggen fram och hänger där i knävecken..........ja ni kan ju föreställa er 2 killar i en hästlastbil och hästen har hoppat över fram.............och INGEN av dem kan häst.......check på den säger jag bara........ja och vad skulle JAG göra liksom.......det hjälpte ju inte att jag kastade mig i bilen och körde flera mil för att göra vaddå? Jag sa till maken att han skulle börja andas till att börja med.......och sen sa jag "det som händer-det händer och ni kan inte styra det,ta det lugnt och se till att hästen håller sig lugn. Hästen hängde i knävecken vilket va bra, det hade varit värre om den hängt på buken för HADE den krånglat sig ÖVER så hade det VERKLIGEN gått åt helvete eftersom det liksom inte går att få ut kraken på den sidan.....ja det finns splintar att dra så man kan få bort väggen fram som den hoppat över men med all den tyngden så fanns det antagligen inte håll att vika väggen åt heller. Men de ringde till Mårten och Amanda som ju är rutinerade som snabbt åkte dit.

Sen kunde de tillsammans öppna luckan och lyfta ut mellanväggen så att hon fick lite mer plats. De satt en lina på henne och drog lite för att få henne att själv hjälpa till samtidigt som maken stod fram och lyfte benen på henne så att hon skulle få över hovarna...en i taget. Så det slutade väl och hon är varken halt eller skadad............phuuu. Det lustiga var bara att hon gjorde så för väggen är absolut tillräckligt hög och hon satt fast fram så hon BORDE inte kunnat häva sig över?!?

Ja jag satt i går kväll och sa till maken att de skulle kolla noga med ägaren hur mkt hästen åkt förut och om hon åkt lastbil.......för ska man göra okända hästar är det förbaskat viktigt att man vet hur de reagerar på att åka. Nästa gång tror jag det är bäst att jag kör själv ;-)

Jag varken lånar ut eller hyr ut min LB(förutom till Mårten och Amanda)coh det här är en av orsakerna....;-) Tänk nu om våra bekanta stått där helt ensamma......helt ovana vid häst och helt ovana med att transportera häst..........maken visste ju i alla fall vart han skulle ringa när det körde ihop sig ;-)

Men han va duktig för vanligtvis blir han oftast panikslagen när det händer något med hästarna men den här gången började han faktiskt andas ganska snabbt och förstod att han va tvungen att lösa det bara ;-) Duktig gubbe jag har ändå ;-)

Ja....sen när jag kom hem så va Josefina i stallet så jag fick sällis med Biggen.Vi red till Sandsjöskog och Biggen tyckte det kändes tryggt att ha Guiness med sig idag ;-) Vi mötte ett litet russ som 2 flickor va ute och körde tillsammans med sin pappa..........Biggen höll på att få en riktig härdsmälta........han blev precis till sig och jag trodde han skulle gå i taket helt.....hahaha, men han lugnade sig ganska snabbt så vi kunde fortsätta. Ve inte vad han trodde att det va för något ;-) Vi kunde ändå trava på och trots att han bubblade rätt mkt så hade vi ändå kontakt med marken ;-)


Han fick sin massage när vi kom hem och DEN va uppskattad....världens längsta mule och hundra gäspningar ;-)

Nu håller maken på med maten och jag ska krypa i mysbyxorna ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

mariellefriman
mariellefriman,
Usch vad läskigt, tur ändå att det gick bra ❤
nouw.com/mariellefriman
IP: 82.99.3.229