Här kom värmen.......

Jo nu kom det värme ordentligt .Vi hade upp mot +30 grader och jag avvaktade med hästarna fram till kvällen när Ella dök upp.

Hon skrittar Lizza nu några dagar och det blev en lång skrittur. Biggi var frustrerad över att det gick på tok för sakta då han hade kroppen full med mygg. Det verkar inte finnas något medel som ens håller en ridtur.....så han tyckte nog turen var allt annat än "trevlig" ;-) Men han höll sig i skinnet trots allt. Aggish fick gå i lina, det är en mardröm att försöka rida honom som det är nu.....han lider verkligen alla helvetes kval med alla insekter även om han är inpackad i både eksemtäcke och medel.....det bästa för honom hade varit att åka till ridhuset varje dag ;-)

Jag ska rida Biggi nu på morgonen och sen får vi se vad det blir med Aggish mot kvällen. Ska sova några timmar inför nattpasset också.

I går körde vi in en hösilagebal........men vi fick ta ut den igen för även att den var plastad så fanns det sporer i den och med den här värmen kommer balen att börja både "brinna" och mögla eftersom den var ganska blöt också. Så vi ska hämta en höbal i dag istället.

I går lyckades jag i alla fall få klart deltagarlistan till VBR-kursen. Nu väntar jag bara på alla uppgifter på deltagarna till sadelutprovningen så kan jag göra klart den listan också :-) Allt annat är i princip klart med boende,lokal och de hästar som ska vara med. Måste planera maten för 2 dagar också.....

Så nu ska jag hoppa i kläderna och rida bort och klättra. Måste bara checka av att Mårten inte ska köra sina hästar nu på förmiddagen så jag kan använda rakbanan också.

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer

Peacock
Peacock,
Har du provat Porcivet spray? Det är det enda medlet som jag har konstaterat att fungerar och håller flygfän borta. Ja det luktar så skit att det håller nog tvåbenta borta också.. 😅
nouw.com/peacock
westyarnhillside
westyarnhillside,
Nej kanske får prova det också. Värsta är att en sån burk är slut på några dagar och med 5 hästar då landar kostnaden på 5-600/ v.....😎
nouw.com/westyarnhillside
IP: 82.99.3.229