Härlig Söndag

Gårdagen va en sån där dag som jag verkligen ÄLSKAR :-) Vi for iväg med Kermit efter att jag gjort stallet och kollade på en ny ridväg. Den blir bra men måste ridas några gånger så vi trampar fram en stig som vi hittar tillbaka till. Magnus pratade med en av markägarna och jag pratade med den andra markägaren eftersom vägen korsar 2 gränser. Försökte även oss på att komma vidare på ytterligare en stig men det visade sig lönlöst då det var alldeles för mkt tynne att komma förbi.

Sen läste jag ett kull inlägg på FB av Joseph N Silverbjälke.....hahaha ,citerar:

"så grymt besviken

hade planerat hela dagen, gjort upp schema för både stalltjejerna, hästarna och mig själv och var ivrig att sätta igång.

klockan blev både 07, 07:30 och 8 och ingen kom ! ?:(

Tydligen är det söndag, hade jag ingen aning om.

hatar när folk vill sova, vila, vara lediga. vad är det om egentligen, vad går det ut på, vad får man gjort, vad är vitsen, ska man inte göra saker och ha kul ?

helt jävla värdelöst är det iaf. såntdär radhussyndrom, fattas bara de går med i facket, handlar cooperativt och åker till mallis på sommaren & sälen i februari och söker jobb på ett kontor. Hade hellre självdött

då gräver jag väl nåt ist, vad fan som helst bara jag får skapa och vara produktiv."

Gillar hans humor och kände igen mig SÅ himla mkt i det han skrev ;-)

Summan av det hela var att vi plötsligt grävt ett hål när vi kom på att vi skulle flytta tråden till Äpplehagen och göra en infart till gården som vi kunde rida (inte köra bil).

Elin kom och red Aggish en stund på banan och hon va mer än nöjd med passet.Anna hörde av sig och ville rida så hon fick komma på eftermiddagen och rida Biggen åt mig. Den ursprungliga planen var att jag skulle klättra honom men Anna fick göra det i mitt ställe. Tids nog kommer hösten-mörkret och regnet och då vet jag att jag är den som kommer att få rida mest ;-) Det är helt enkelt bara så det fungerar ;-)

Vi stripade väggen ovanför stalldörren också. Hittade en gammal stripe med "Westyarn Hillside" som från början skulle suttit på Scanian men den sålde vi så stripen har blivit liggande. Så vi satt den ovanför stalldörren som sagt och det blev bra. Ska fota och visa men i går va det sol som gjorde att jag inte kunde fota så det syntes vettigt. Den blev ganska diskret vilket också va tanken.

Ja sen gjorde vi en hel del andra småsaker som jag glömt nu. Jo vi for ned till änget och kollade ut vart vi skulle kunna ta oss in med traktorgrävaren för att påbörja överfarten över vårt hygge till andra sidan där en grusväg möter. Vi vill kunna ta oss runt med häst och sen tänkte vi att det blir bra väg för Mårten och Amanda när de är ute och "långkör" sina travare. Det är lite jobb att ta sig igenom där men det går och det är ett jobb som maken tycker är skitroligt så det blir nog gjort i närtid ;-)

Anna galopperade på Baggis igår :-) Det hade gått bra men han bjöd henne på ett par skutt också ;-) Härligt att höra att hon vågade galoppa honom. Jag har inte velat att de ska galoppa när de rider eftersom han KAN få lite psykbryt i första fattningen.....och jag vill inte att någon av dem ska åka av när de är ensamma ute i skogen.Det är en annan sak om jag är med.

Men jag vet att det kan gå hur bra som helst om man bara inte försöker "trycka ihop" honom för mkt. Jag har fått allehanda råd hur jag ska komma förbi hans beteende och som vanligt är det råd som man inte behöver ;) Alltså råd som är givna och beprövade ;-) Men det är rart att människor bryr sig och vill hjälpa.

Det är inget stort problem och jag vet att det så sakteliga kommer att försvinna ju starkare han blir. Mest bus blir det på ridbanan men i skogen är det sällan ett problem. Han behöver bara stärkas så han känner att han orkar ta i bakifrån.

Ja, det var gårdagen det :-) I dag......eller i morgon, ska de få löshoppa.Har inte riktigt bestämt vilken dag. Elin rider idag också.....har jag för mig. Själv ska jag en snabbis in till byn men sen är jag hemma och pular. Ska planera lite stallrutiner inför hösten, det blir ju alltid lite andra rutiner när hästarna är stallade.

Krånglar vidare med planeringen av träningar och försöker hitta lösningar....är inte riktigt i land med det.

Nu kaffe och sen en dusch.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer