Hästskötare.....

Hur tänker ni er att en hästskötare ska vara? Alltså inte någon som arbetar och är avlönad som hästskötare för de har ju uppgifter som SKALL göras så det blir en annan sak.

Jag menar mer en hästskötare som är med på tävling lite mer på "hobby-nivå" om ni förstår. Tankarna uppkom idag eftersom jag själv varit hästskötare idag...åt min egen häst...haha. Nä men allvarligt menat,hur ska man vara som hästskötare?

I min värld tycker jag att det är skitroligt att vara hästskötare. Inte så att det är superkul att traska timme ut och timme in på tävlingsplatsen för det tycker nog alla blir trist till slut.

Jag menar mer med alla förberedelser. Och hur mkt tycker ni att man ska ansvara för?

Själv känner jag att smörja,packa och förbereda är jättekul.Att se till att hästen är top-notch inför sin start. Ren och snygg,ren och snygg utrustning,allt packat och med till tävlingsplatsen. Att bara kunna släppa grimskaftet när ryttaren suttit upp och veta att precis ALLT är tiptop.

Jag tycker det är roligt och vill gärna ha hela ansvaret och det enda "min" ryttare ska behöva göra är att klä på sig själv och rida. Då är jag nöjd som hästskötare.

Men vilka delar tycker ni är roligt/inte roligt? Är det ens kul att vara hästskötare? Eller vad tycker ni? Berätta för det skulle vara himla kul att veta för alla har så olika åsikter och känsla inför det.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Fröken kontrollfreak här vill göra det mesta själv 🙈 Jag brukar vilja ha hjälp med att hålla hästen när den kläs på och få den framskrittad för hand en liten stund medans jag klär på mig själv . Sen är jag oerhört tacksam om dom håller koll på startlistan med strykningar osv , få hjälp på framhoppningen om det saknas personal och så dokumentationen då. Som hästskötare åt andra gör jag gärna det mesta så ryttaren inte behöver fundera mer på hur hen ska rida.
nouw.com/fia_jungdalen
Jennyfordal
Jennyfordal,
Jag tycker det är viktigast att ta hänsyn till vad och hur ryttaren vill att man ska göra och på vilket sätt. När man lär känna ryttaren vet man ju också hur denne vill ha det. Jag tycker det är roligast att fixa hästen/hästarna och att hjälpa till på framhoppning.
nouw.com/jennyfordal
IP: 82.99.3.229