Häxaaaaaa

Princess Lizza var idag totalt vidrig!!!!!!!! Av någon oklar anledning fick hon för sig att hon INTE skulle gå över gården vid Norragård......där har vi "bara" passerat 847ggr tidigare....men idag fick hon för sig att de två bilar som stod där skulle anfalla?!? Men jag traggalde på och hon fick backa,snurra och vända miljoner gånger men hon gav sig INTE. Sen fick hon bara stå och glo hur länge som helst....vilket visade sig vara värdelöst för då började hon samla på sig....plötsligt får hästarna i hagen bredvid syn på en reflexväst 18 km längre bort och började fnysa för det vilket Lizza såklart nappade på.

Sen började hon trampa och de andra började trava runt som araber med svansen rakt upp....Lizza hakade på och till slut hade hon ackumulerat så mkt energi och "rädsla" att hon bara studsade runt på stället...hon hoppade framåt nästan sittandes på bakbenen och blev 4,80 m hög framtill...hahaha (inte skratta)och sen blev det bara värre och värre och det var fullständigt omöjligt att ens nå henne.

Sen vill ehon bara hem och man skulle ju kunna inbilla sig att hon skulle lugna ned sig när hon fick vända hemåt men ICKE.....hon dansade fram i piaff hela asfaltsvägen hem och jag undrade samtidigt vem som injicerat Amfetamin i henne?!? Totalt tokig var hon och hon piaffade runt p ågårdsplanen när vi kom hem så det tog ett jäkla tag innan jag ens kunde sitta av....

Ny plan....såg att Ellens bil kommit och det passade ju bra så jag kunde få sällskap ut igen.I annat fall tänkte jag slänga på henne tömkörningsgjorden och ta henne på ridbanan men nu kunde vi rida ut istället. Vi valde dock att ta en annan väg och sen ska jag ta henne på en "omgång" i morgon då Dollar och Ellen får följa med.

Hon har gjort såhär 2ggr tidigare så jag vet att det inte ens är att tänka på att försöka gå på henne. Hon är ju lite speciell för hon är verkligen en häst som ackumulerar rädsla och senbara bubblar det över...det kvittar hur lugnt jag pratar med henne...hon bara tuggar fradga och piaffar och håller jag henne då så reser hon sig så man får vara försiktig med gas/broms/koppling där...hahaha. Det är ju inte så att jag tror att jag ska åka av eller så men hennes "panik" ligger så himla nära gränsen att det blir farligt att pressa henne i de lägena....hon tror verkligen att hon ÄR rädd.

Men sen när vi red ut så var det inga problem även om hon var på tå.Hon skötte sig i alla fall och tryckte på så himla gött i traven så det kändes som vi svävade😃

Jag har varit och hämtat foder i Fole också så det finns då jag e borta nästa vecka. Sen tog jag en 15-min powernap när jag kom hem i tron om att huvudvärken skulle ge med sig....fast inte då..så nu ska jag fixa lite inne innan jag släpper in hästarna.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229