Helgen försvann

Ja den gör ju det när man jobbar hela helgen ;-) Finns inte mkt att säga i "hästväg" då jag knappt fått se hästarna. I Lördags fixade Anna stallet till min stora förtjusning och sen va det bara lite småfix på kvällen med intag,täcken, benskydd osv.

I går red Linda Aggish och han hade tydligen haft lite attityd mot henne när hon skulle ta in honom från hagen....hahaha...ja han brukar ha det så man får vänta ut honom. För det mesta ger han sig ganska snabbt och om jag känner att jag inte har tid att vänta så tar jag Qsan med mig och då är det en kille som vääääldigt gärna vill komma in ;-)

Han gillar och leka precis som Lizza så jag har inte tyckt att det är ett "problem" precis, jag e ju van med Lizza. Det är ju ingen idé att springa efter dem. Jag ställer mig mest i vägen och väntar ut dem.

Sen hade han varit "hispig" när hon red skrev hon....kan ha berott på att det snöade vilket han inte alls gillar....det "blippar" på näsan ;-) Sen va det ju riktigt kallt också och då blir de ju lite ystra.

Den här veckan kommer precis allt att vara upp-och-ned eftersom det är sportlov.....då verkar det mesta gå på undantag?!?! Träningen är inställd vilket jag helt glömt bort....för mig finns inga "extraordinära" veckor ;-) Men de ska ha "cm-hoppning" i morgon kväll så jag åker ned och hoppar då. Det ska ju bli -7 i morgon......bajs säger jag bara :-(

Sen får jag försöka zigzaga mellan de lediga tiderna i ridhuset resten av veckan......det bokas ju upp i turbofart så man hinner inte ens fundera över veckans upplägg så är det bokat fram till sent på kvällen......fan snart får vi bygga oss ett eget ridhus....

Ann va förbi en snabbis och fikade. Alltså.......jag kan bli så irriterad över alla hästmänniskor som ser ut att komma från nåt möte med chefen.....hur ända in i helsike lyckas de hålla sig så kliniskt rena hela tiden?!? När jag röjer i stallet så blir jag skitig......fattar inte hur de gör...de behöver antagligen inga särskilda stallkläder för de skulle säkert kunna gå direkt till jobbet i samma kläder.

Visst är det snyggt att ha sjysta kläder då man rider..........men hallåååå...hur går det till?!? Any how.....jag blir skitig,mina kläder blir skitiga och snoren rinner i kylan. Mina hästar tar fysisk kontakt med mig hela tiden och ska pussas och greja och då kan man ju inte säga "nähä du lilla gubben,det där går inte för då blir jag skitig".....hellre skitig med kontaktsökande djur än ren och avskärmade djur :-)

Så med andra ord är "Uhip" inget för mig.............köpa stallkläder för 5000:- att skita ned....näää, då lägger jag hellre 5000:- på bra utrustning till hästen :-)

Jag har en "kjol" när jag e i stallet men jag tycker den mest är i vägen.Man kan inte böja sig och röra sig obehindrat så den ligger mest och samlar damm. Hellre ett par bra chaps i så fall. Men å andra sidan fryser jag sällan i stallet eftersom jag rör mig 24/7 när jag e där.

Well....nog om det. Det är strålande sol idag men det snöar så jag e glad att jag "slipper" rida ute. Det är ju ingen direkt skräll att jag HATAR vinter och snö ;-) Däremot är det ju väääldigt många andra som ÄLSKAR när det kommer snö.....men de tillhör nog kategorin som jobbar 8-17 och sen går hem och lagar mat för att sedan landa framför tv:n ;-) Och ja....DÅ är det ju knappast ett problem att det kommer snö ;-)

Men som jag brukar säga....nu biter vi ihop-kör pannan i kaklet och håller andan till skiten e borta ;-)

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229