Hemma igen

Nu har jag varit hos läkaren....hon tyckte att jag kommit i "grevens tid" och sjukskrev mig direkt. Jag ska träffa henne igen om 2 veckor och fram tills dess ska jag bara ta det lugnt.

Har trimmat Lizza idag på ridbanan. Funderade på att åka till ridhuset men det blev ju faktiskt bättre väder på eftermiddagen så jag red hemma.

Känns som jag fått tillbaka min "gamla" Lizza nu och hon är inte så himla hispig längre. Tror nog det berodde rätt mkt på fällningen innan.

Hon kändes i alla fall superfin och hon trivdes bra med vårt "dressyrarbete" idag 😉 Mkt halter och mkt fokus på att försöka ha henne på båda tyglarna(rak). Mkt öppnor och slutor och sen en hel del ihoppsatt galopparbete. Vi får se vart vi hamnar i vår dressyr framöver. Jag har svårt att sitta ned och arbeta henne för långa stunder för det blir för mkt belastning på ryggen.Inte för att det är svårt att just sitta ned men mer för ryggens skull. Just nu känns det långt borta att klara av ett helt program och sitta ned för jag tror att det kommer döda min rygg.......vi får se.

I morgon är det träning igen. Vi kommer (har jag sagt va?) bara rida 90 och 1m på fredag för att hon ska tycka att det är lätt. Inte för att hon brukar tycka saker är svårt i hoppningen men jag vill ändå vara "pedagogisk" så vi tar två lättare klasser denna gång.

Sen får hon gå 110 efter det. Planen är att kunna rida 115-120 under sommaren/hösten. Vi får se hur den planen håller. Allt ska sitta ordentligt och det finns absolut ingen anledning att gå in i 120 och underprestera. Jag ska veta att vi KAN vinna den klass vi gör om jag rider bra. Vi ska inte bara "klara oss runt" med lite tur......

De flesta tävlingsryttare(generellt) har så bråttom att klättra i klasserna och jag undrar alltid varför?!? För att det låter bättre att rida 130 än att rida 110?!? Jag föredrar att rida 110 och placera mig istället för att rida 130 och gå i mål med 2 pet och ett stopp........återigen(tåls att sägas åtskilliga gånger...) är det inte höjden på hindret det handlar om-det är att kunna rida där emellan som avgör.

Nu ska jag sova och hoppas slippa vakna 05.30 i morgon som jag gjorde i morse......;-) Har lite pysselplaner för morgondagen. Inga stora projekt men några småsaker. Jag ska försöka att INTE dra igång massa hittipå saker.........;-)


Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer