Hoppetossa......

Gårdagens Rox....jag kan nästan inte låta bli att bli förbannad på henne emellanåt.....hon hittar på skit vartannat steg och efter sådär 50 steg är man redan trött på hennes hittepå. Vi red till Sandsjö för att klättra men exakt ALLT var farligt och hon var tvungen att stanna och glo...och ju mer hon får glo ju mer svanhals blir det och får hon stå för länge så vill hon vända.Så receptet är att hålla henne kort när hon ser något och "sparka på" och ta sig förbi. I går blåste det ju ganska ordentligt också trots att det faktiskt var himla fint väder....det var blåsten Rox tog fasta på om man säger så ;-) Jag fokuserade på solen istället ;-)

Med det vackra vädret kommer också lusten hos alla grannar att "total-renovera" allt på sin gård/tomt....hahaha,jag tror faktiskt att grannarna släpade fram precis vartenda redskap med motor på igår......det var mini-grävare,traktorer,bilar,släpvagnar,gräsklippare och människor överallt som ilade runt i arbetskläder....och numer är reflexväst ett obligatoriskt klädesplagg på varenda gård....hahaha. Ja herre gud säger jag bara. Men vi lyckades ta oss förbi allt detta i alla fall och sen upp till vår gigantiska "klätter-backe"......sen kan man ju inte hålla på lika länge med Rox för hon tröttnar så jagred bort till Mårten och Amandas sandslinga också.Där skrittade vi 2 varv bara för den är vääääldigt tung,som att rida i vatten kan man säga.

Förutom att hon rusade in i sig själv 200 gånger så skötte hon sig bra :-) Men när vi skulle hem var liksom förrådet fullt med upplevelser så när vi kom över grannens gårdsplan med massa saker så höll hon liksom inte ihop sig längre....kändes som hon skulle "kollapsa"....så när de plockade fram sin dumper eller vad dte nu va och började köra efter oss fick vi nog...hahaha.Då klev jag av och ledde henne.Men då var det typ 200 m hem. Lustigt nog total-dog hon när jag klev av,inte en min på att något va farligt och bra lunkade bakom mig hem......;-)Problemet med henne är att eftersom hon ständigt rusar in i sin egen rumpa så är man inte jättesugen på att sitta med långa hängande tyglar....effekten då blir ju att hon blir än mer spänd när man har henne i handen.....jag testad att ge henne tyglarna och sen tog jag tag i sadeln för att inte fara av baklänges när hon rusade iväg......men då höl hon på att halka om kull för att hon fick för mkt "utrymme" att agera....ja så det blir heller inget bra. Hoppas hon växer ifrån detta för det blir svårt att komma till ridning....och slänga på en Graman gör bara saken ÄNNU värre. To be continued..............;-)

Tina fick benen spolade igår....hahaha...DET var vääääldigt läskigt. Sen stod jag säkert i 30 min och ryktade henne. Hon är SÅ himla lik sin mamma (Qsan) i precis ALLT. Hon verkligen njuter av att man borstar. Mätte henne också,hon är nu 152cm och är 2 år och 4 mån ;-) Skulle va fint om hon växte på sig 10 cm till de kommande året ;-) Just nu känns det lite långt bort att hon ska kunna gå 3-års test...känns inte som man skulle vilja kliva upp på hennes rygg....hon känns inte redo i kroppen för det.


Lizza och Guiness kamperar i hop i sjukhagen.Det funkar skitbra till min stora glädje.Lizza håller sig lugn och jag hoppas nu också att det inte måste börja regna i flera veckor för då kommer inte hagen att hålla.......

Dock är det sådär lagom upphetsande att lägga ut hö till dem....Guiness är en riktig snusk-pelle för han börjar med att kissa och bajsa i sitt hö och sen ska han ha Lizzas?!? Äckel-potta!!!!!!! Men maken släpade in 2 traktordäck till dem så nu funkar det :-)

Ja det var gårdagen.Sen hade jag lite egen-tid igår för maken va iväg på födelsedagskalas. Jag stannade hemma för det roar inte mig att sitta med 5-6 gubbar och dricka öl och prata om "gamla minnen" som man hört typ.....400ggr tidigare...hahaha. Så då kan de få sitta själva ;-)

Nu ska jag fixa stallet och sen har jag lektion. I kväll är det träning som sagt och jag måste skynda mig hem för sis bjuder på hemmagjord pizza i kväll :-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer