Höstväder.....

Fy rackarns vilket skitväder det är nu :-( Det var ok i går även om det hängde i luften hela dagen men på kvällen började det regna. Vi lyckades få upp två master till igår så nu har vi bara en kvar. Ridbanan hann jag också sladda under tiden som Magnus ordnade med att få fast masten i spjutet på traktorn så vi skulle kunna lyfta masten.

Funderade på en annan sak.....det här med matchning av utrustning.....att ha samma färger osv och att utrustningen ska passa ihop,vad är snygg eller inte.

Jag vill ju gärna att färger och utrustning passar ihop.Här hemma kvittar det men jag vill ha ren och snygg häst när jag åker iväg. Jag har aldrig luva (förutom när det blåser storm) här hemma eller på träning om det inte är något speciellt som är störande för hästen. Däremot har jag oftast luva på tävling. Det skärmar av ljuden lite och får hästen i lite mer fokus.

Sen finns det färger jag verkligen inte gillar att ha på hästen....hahaha....rött är det fulaste som finns(i min värld) tex. Och som jag sa förut så får det inte vara bling-på-bling för det gillar jag inte heller. Sen måste färgerna på sadel-träns-benskydd vara i samma.

Sen kan man alltid diskutera hur viktigt det är ;-) Man säger ju ofta att "man rider inte bättre för att man är snygg" och det är ju väldigt sant. Men å andra sidan så är det ju roligare att rida kasst men i alla fall vara snygg....hellre än att både rida kasst OCH vara osnygg....hahaha. Eller hur :-)

Sen är ju ju sån att jag HATAR när det fattas saker. När man står och behöver något,saker som liksom "går åt".....jag blir galen av det. Det brukar sluta med att man får åka och panik-köpa det för dubbelt så mkt pengar istället för att se till att ha reserv hemma. Visst, det klart att man inte kan ha dubbletter av allt om man har 1-2 hästar.Men vi har 6 st så grejerna går alltid åt. Nu tänker ju inte jag på att ha en hel flock av sadlar precis(även om jag råkar ha det...hahaha)utan mer att ha 4-5 grimmor i reserv eller grimskaft....ja eller vad det nu kan vara.

Man samlar ju på sig så himla mkt saker som man behöver ett tag men som sen ersätts med annat....och att sälja begagnat är helt hopplöst....orkar bara inte.Då får det hellre ligga tills det dyker upp något tillfälle då någon efterfrågar det. Begagnatmarknaden är värdelös i det här sammanhanget.....begär man 50 eller 75:- för något så borde det inte innebära att det ska först prutas....sen provas och ev skickas tillbaka.....och slutligen när man krånglat tillräckligt så ska de ändå inte ha det ;-) Jaja, så är det ;-)

Så bättre kass OCH snygg än kass och osnygg....eller hur😜

Meetingpriset för ridhästar igår gick till Michelina Nordberg. Hon vann 3 klasser av 4 möjliga. Stort grattis till Michelina och väldigt fina ritter. Superkul att Meetingpriset stannade inom klubben dessutom :-)

Nu ska jag "röja av" stallet så det e klart. Linda rider Lizza idag på en joggingtur och i morgon får jag kliva upp igen på min älskade prinsessa :-) Ellen ska rida Rox idag också när hon kommer hem. Får se hur det blir med lektionen i kväll.....det regnar nu och ska så göra hela dagen.....det är inte så roligt att sitta och rida i regn...men vi ska hålla kontakt under dagen och se om det kanske klarnar upp till kvällen....troligen inte .-(

Ska förbi sis en sväng och kanske se om jag hinner åka in till tävlingarna och dela ut meetingpriset till ponnisarna.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229