Hovis hela dagen.....

Gårdagen gick åt till att serva hovis kan man säga....eller nästan i alla fall ;-) I går va han dessutom för tidig(?!?)vilket aldrig tidigare inträffat så hästarna åt fortfarande frulle när han kom.Han hade en praktikant med sig också som sökt hovslagarskolan. Hon verkade bra i alla fall :-) Men de fick snällt vänta med en kopp kaffe en ½ tim så hästarna fick i sig frukosten. Under tiden mockade jag stallet också. Ja sen va det bara att mata på vartefter. Tog lösdriftarna först,3 st,så de blev klara. Eftersom det fattas en box så kan jag inte ha in allihop på en gång. Efter de va klara så släppte jag ut de 3 och in med killarna.

Maken och jag skulle till byn kl 13.30 också men hovis va klar exakt när vi åkte vilket va skönt så jag kunde släppa ut killarna,annars skulle de stått inne i onödan flera timmar.

Avverkade byn och va hemma igen vid 17.30 och då regnade/haglade det på tvären.....:-( det är inte mkt som är roligt nu vill jag påstå......den här årstiden är riktigt jäkla skit-trist....men snart e julen över och sen går det åt rätt håll tack o lov :-)

Hanna,en kompis, kom förbi och lånade ett bett så vi tog en fika under tiden som hovis kämpade på i stallet också. Hon skickade en bild senare på kvällen på bettet.......det hade ramlat isär och beläggningen (applemouth) hade släppt så det bettet va ju bara att slänga ;-) Vet inte hur länge jag haft det men det är ju ett ANTAL år i alla fall ;-)

Nu är alla omskodda och vi valde att INTE lägga på snösulor........och nu kan man väl ge sig fan på att det ska VRÄKA ned snö bara för det.....men här kommer det väldigt sällan snö innan Januaris utgång så jag hoppas det är lika denna vinter. Bara hålla tummarna ;-)

Maken ska hämta gran idag tror jag. Det är det enda vi gör till jul,hämtar gran. Sen är vi hos sis på julafton och hos oss på kvällen och sen får julen vääääldigt gärna vara över för min del. Det räcker fullt ut kan jag säga. Jag är SÅ himla mt emot jul och det här långdragna skiten som börjar redan i slutet på Oktober och ska hålla på Januari ut......bläääää. Men det är bara att bita ihop och stå ut.

I kväll är det dressyrträning. Jag rider Aggish själv,behöver få nåt dressyrpass på honom ibland så Anna får rida Rox. By the way.......tror verkligen de gjorde en blunder när de lämnade tillbaka Rox.....vi har fått hem en Rox som landat och är supertrevlig :-)

Jag tror att de skulle låtit henne vila nån vecka så polletterna fått trilla ned så hade de haft en fantastisk tjej ;-) Men vi tackar och tar emot såklart ;-) Men det är inte så lätt, det är det som är saken när man har en ung häst,att veta när man ska maxa och när de ska få vila för att man ska få ut det man vill av dem. Men jag trodde kanske att de hade den erfarenheten ;-)Skit samma, nu kör vi på men faktum kvarstår, jag kommer dock inte låna ut henne igen,men jag kommer fortfarande inte ha tid att hålla igång 3 hästar för tävling. Så hon kommer att säljas framöver.Dock inte nu då tiden är ogynnsam att sälja häst mitt i vintern. Vi får kämpa på helt enkelt.

Nu ska jag göra klart stallet och sen rida Biggis......ska bli intressant eftersom han vilat 1½ vecka nu....hahaha....men det går nog bra, han brukar inte bli så galen av det ;-)

Kaatjiing ;-)

  • Hästarna

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229