Hovis och "premiär-tur"

Hovis va här idag...även om han va lite sen...som brukligt ;-) Min plan var att få Roxan skodd först,sen Lizza och till sist en kik på Agges fötter eftersom han ska sko honom sen. Vi bestämde att han skulle skos om ett par veckor.

Rox skötte sig exemplariskt idag....hahaha,Rox fick till och med en kram av hovis för att hon va så duktig idag :-) Vi kom fram till att Lizza har hovbensförbroskning....OCH en hovbroskfraktur. Så nu är hon skodd med ringsko och kappor på sidorna långt bak där frakturen sitter. Jag har tid och plats och hon kommer få all tid i världen så länge hon INTE har ont vilket hon inte alls visar tecken på nu. Eller jo om vi böjer henne eller belastar henne men bara av att tralla runt i hagen ger henne ingen smärta så hon ska få tid på sig. Kan hon bli så pass bra att hon håller som lyxig hobbyhäst så är jag tacksam :-) Hon är ju en häst som är rolig att rida alla dagar i veckan och väldigt välriden så hon skulle bli en toppentjej som hobbyhäst....men troligen INTE tävla alls. Dock pratade vi om att det finns hästar med hovbensförbroskning som tävlar höga klasser hoppning.....men har vi turen att hon blir ohalt så kommer jag absolut inte att spänna bågen....kan hon till och med prestera någon dressyrstart då och då så är min lycka total. Men aldrig mer hoppa för henne :-(

Sånt är livet och det får vi lära oss att leva med nu även om Lizza vissa dagar är superfrustrerad...

vi han ut på en skrittrunda sen i alla fall. Agge va pigg och glad och även om han är ganska spänd både i bog och länd så tyckte jag att han slappnade av fint på slutet och släppte upp ryggen. Han ser inte sådär superkul ut just nu......han behöver bygga sig mer, lägga på sig och framförallt få sina spänningar att släppa. Tror en del löser sig med massage vilket han fick lite snabbt idag också. I dag tyckte han det var skönare än i går.....han har inte riktigt förstått att "ont-skönt" är bra och inte farligt ;-) Men han lär sig med tiden ;-) Sen skulle han behöva klippas men jag tycker han är för smal för det just nu. Och han ska inte hårdtränas heller i det närmaste.

Pratade med gamla ägarna idag för att kolla hur mkt riden han varit senaste månaderna och de sa att han gått hela tiden och hade bra kondis så han ska få en lugn vecka och acklimatisera sig och sen ska vi rida på lite mer.

Rox skötte sig också bra idag. Dock blev hon arg på Agge(?!?) och skickade upp rumpan i näsan på honom.Som tur va träffade hon inte men antagligen fattade hon inte att Agge snubblade till bakom henne......hon trodde han tänkt stoppa in sin näsa i rumpan på henne och DET gör man inte på fina flickor ;-)

Får se om jag hinner med att rida i morgon. Jag har lovat att köra Curre till tandläkaren och sen börjar jag jobba kl 15 så vi får se hur mkt tid som blir över.Är vi hemma till 12-tiden så hinner jag ut en snabb sväng.....tror jag....måste ju göra stallet också.....ah vi får se vad jag hinner med ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Anna
,
Hur kom ni fram till det? (med hoven) Vad är den nya pållen för någon? 😊
westyarnhillside
westyarnhillside,
Jag fick en kommentar som inte går att godkänna?!? Hur som helst var frågan hur vi kommit fram till att Lizza har hovbensförbroskning. Vi har röntgat henne men sen kunde hovis känna det också.Man kan känna det runt kronranden...eller HAN kan känna det 😉
nouw.com/westyarnhillside
IP: 82.99.3.229