Hur tänker man där?

Ja samhället är just nu väldigt ansatt,jag vet. Många är uppsagda,permitterade eller har fått gå ned i tid. Företag går på knäna alternativt har konkursat. Misär de lux så vi andra som INTE är uppsagda eller permitterade ska bara vara glada att vi har ett arbete att gå till.....

Staten ställer ju upp ändå faktiskt och ger bidrag till företagen så de kan betala sin personal full lön trots allt.....då de går hemma!?!

Jag har ett antal vänner som är fullbetalda som jobbar 2 tim om dagen.....eller 2 dagar i veckan....eller liknande alternativ.

Övriga samhällsnyttiga arbetare är ju då låååångt ifrån lediga med full lön......?!?

Kan inte sticka under stol med att det blev lite skevt det där......;-) Och om företagen vill hålla kvar sina anställda för att utföra andra sysslor för att gör sina timmar så får de inget bidrag av staten?!

Alltså styrande organ MÅSTE börja TÄNKA på hur de gör.....halva vårt samhälle går hemma med full lön.....andra halvan jobbar och kommer högst troligt inte heller få någon semester i sommar på grund av högre krav på semesteruttag??

Vad är vitsen med att staten inte tillåter företagen att använda sin personal?!? Kolla på jordbrukarna som SKRIKER efter arbetskraft för att kunna ta hand om årets grödor.....använd människor till rätt saker!!!

Det är så förbannat typiskt vår svenska samhälle att bara ÖSA ut pengar men inte kräva en enda motprestation. Jag blir faktiskt skitförbannad och känner att det rent tekniskt sett är mina pengar som de delar ut till folk som går hemma och är lediga!!!!

Och en annan sak.......det är ju inte direkt okänt att avsaknad av aktivitet är en stor orsak till depression....så sätt dessa människor i aktivitet på annat håll istället.

Jag är ganska övertygad om att de här människorna som går med full lön hemma gärna skulle ägna sig åt något istället för att sitta hemma och titta på serier.

Sen är det tyvärr också så att människan är lat av naturen..........om ingen tvingar hen att motprestera så kommer det heller inte att ske på eget initiativ.....;-)

Nej där gjorde staten en riktig groda i mina ögon......

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Jag är permitterad och får inte full lön , hade mer än gärna jobbat som vanligt eller hoppat in på annat jobb dom dagar mitt arbete inte kan erbjuda mig något . jag tappar några tusen nu varje månad och för mig är det jättemycket pengar :/
nouw.com/fia_jungdalen
westyarnhillside
westyarnhillside,
Ja att få gå hem utan lön är såklart en helt annan sak. Jag menade nog mest de som fortfarande är avlönade men går hemma. Inget ont över dem,de kan ju inte välja. Jag blir mest irriterad över regeringens beslut att ge bidrag men "förbjuda" arbetsgivaren att "hålla kvar" sina anställda för att utföra andra uppgifter 😉 Det blir lite kontraproduktivt kan jag tycka....
nouw.com/westyarnhillside