I dag "ägde" man hela dagen :-)

Ord finns inte för vilken underbar dag det varit :-) På förmiddagen hade jag en hoppträning och eleven överraskade med så (ursäkta ordvaket)förbannat bra ridning :-) En nivå upp kan man säga ;-) Trots sin förkylning och orkeslösa kropp körde hon med pannan rakt in i kaklet och det blev SÅ bra :-)

Sen vet ni hur det är när våren och värmen kommer....då vill kroppen göra tusen saker samtidigt som man inte kunnat under vintern...hahaha....började med att städa stallet genom att damma plåttaket och lite överliggare och sen kom jag fram till att jag nog ska fortsätta med det när jag INTE mockat och lagt foder i boxarna...hahaha. Dte blir med andra ord fortsättning på det i morgon.

Istället slet jag fram alla vintertäcken och började tvätta dem inför sommarförvaring.Så nu hänger det 4 vintertäcken på tork men det är några kvar.....typ 10 eller så ;-)

Efter det var det dags att hämta in Rox för en dusch......trots att jag schamponerade henne flera gånger så rann det ÄNDÅ brunt vatten från henne när jag spolade av henne.....och när hon sen va torr så kom det sand ur pälsen när jag borstade.....snacka om skitig. Lena kom strax innan vi skulle åka för att hänga med som sällis, alltid roligare att ha sällis med sig :-)

Vi åkte förbi Granngården på vägen och köpte Stress Relife till Aggish och det råkade följa med 2 påsar hästgodis och en stor hövåg också ;-) Sen fortsatte vi till Roxans kollo. Där installerade vi henne och hade en go pratstund med Beatrice och Maria. Sen hem och ta en fika och lagom då kom Anna tillbaks efter en ridtur på Dollar.

Anna stannade kvar och hjälpte mig på ridbanan också, gulle henne :-) Jag har en serie med kryss-oxer-oxer och sen 2 fristående kryss. Aggish började med att, som vanligt, vara superspänd och trollade runt en stund innan han kunde fokusera på jobbet. Planen är att alltid rida honom tills han blir avslappnad innan jag börjar hoppa men idag la jag om taktiken......är man på tävling och ska rida 2 klasser kan man liksom inte sitta och rida fram i 2 tim......så han MÅSTE försöka fokusera på hinder INNAN jag ridit honom "trött". Så han fick värma och sen började jag på kryssen.Det är ju såna hinder som är så superlåga som han ofta reagerar på . Då kan han "stoppa" 3 galoppsprång innan och tacka nej. Men idag bjöd han redan från start även om han fortfarande va lite "upp i det blå" och faktiskt ganska övertänd dessutom(?!?!). Visst va han tittig på första krysset och hoppade med framhovarna uppe vid öronen men han fick en liten pet med pisken på bogen för att verkligen förstärka att han skulle lägga av och fjolla sig vilket bet bra. Sen va det inga som helst diskussioner. Han susade över serien i rask takt,lite väl rask så vi fick höja upp det för att han skulle backa av lite av sig själv. Det gjorde han också fast han fortfarande låg i bjudning så det va himla bra. Där vill jag ha honom. Jag vill inte behöva rida som om jag stulit honom, han måste komma till ett läge där han har bjudning även om jag inte "jagar" honom. Och det kom idag. Istället blev han lite het och stark och det blev till och med ett par bus-bockningar i landningarna också ;-)

det är så härligt att känna att han är GLAD på RIKTIGT och han förstår och vet vad jag vill. Vi börjar helt klart kompa och hitta varandra nu så det ska bli SÅ himla spännande att se hur vi tar oss igenom P&J:en på Måndag.

Jag vet att det alltid läggs på några processer när man kommer på tävlingsplats men den uppgiften ligger på mig att rida mig igenom.

Jag är så förbannat nöjd över honom idag :-) Och trots att vi fortfarande ligger på grundnivå och inte hoppar mer än runt metern så är det där vi ska arbeta nu tills han verkligen känner att han kan lita på mig. Hoppa högt vet jag att han kan, det är inte den saken som ställer till det. För som idag blev han SÅ himla mkt bättre när vi höjde men han måste lära sig att de små hindren är precis lika viktiga....det är ju där hela grunden ligger. Och varför han beter sig så på små hinder vet jag inte och det kvittar för vi MÅSTE ta oss igenom det. Vi måste kunna traggla på små låga hinder för att skola oss tillsammans.

Well, maken har fixat ett nytt badkar till Aggish och Qsan idag också. Sen drog vi slang och maken monterade en flottör så nu slipper vi släpa på slangrullen varenda gång. Så himla skönt att det ligger slang ute i alla hagar och flottörer i alla vattenkar :-)


Så en helt underbar dag och jag hoppas att morgondagen blir lika solig och fin :-)

Kaatjiing ;-)

  • Hästarna

Gillar

Kommentarer

lundinemilia
lundinemilia,
Sånna dagar lever man på länge!
nouw.com/lundinemilia
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Låter som en helt perfekt dag 👍 hoppas på att få se en hoppvideo på er snart och pay and jumpen kommer gå plättlätt 💪
nouw.com/fia_jungdalen
IP: 82.99.3.229