I dag är en annan dag

Lizza är nu på fastlandet och väntar på vidare transport till Skåne. Allt har gått bra och nu känns det mkt bättre än igår.

Lena och jag red ut i morse med Elliot och Aggish. En ganska lång travrunda och vi klarade oss hyggligt från alla insekter.

Men hörrni.......är vi de enda som har GIGANTISKA problem med mygg/knott nu? Vi har aldrig tidigare haft varken det ena eller det andra men i år.....det är sjuuuk, alltså heeeelt sjuuuk mkt knott....det GÅR inte att rida för mina hästar blir helt tokiga.

Biggi stod på stället och gjorde caprioler och till slut fick vi vända hem igen. Och tro inte att jag inte preppat honom för han hade både "Nobb" och Djungelolja OCH Renons flugspray OCH Centura flugspray men det HJÄLPER verkligen inte?!? Jag vet inte vad det är för äckliga små kryp för de är pyttesmå och det gör svinont när de sticker (tycker till och med jag som aldrig annars bryr mig) Det verkar vara en helt ny art av knott...........eller vad det nu är.

Och visst skulle vi kunna rida vidare om jag bara kunde sätta han i trav så vi kunde hålla tempo. Han är ju inte så smickrande när han gör sina caprioler på stället men saken är ju den att han är under igångsättning så han SKA ju inte trava mer än små korta sträckor nu i början......så då blir det mest skritt....och caprioler ;-)


Men frånsett det så har jag varit ute några timmar med Kermit och letat ridvägar i skogarna. Det är SÅ jäkla retligt när man hittar en traktorväg och sen tar den bara slut efter 1km.....och sen ska man då försöka hugga sig fram och det slutar alltid med att det är så snårigt att man bara måste ge upp......så förbannat trist :-(

Men skam den som ger sig, jag ska på det igen ;-) Sen får man ju inte klippa och röja i andras skogar heller......så det gäller ju att bara röja bort det som redan är ruttet eller röjt tidigare.

Planen var att vi skulle hämtat hem lite nya hinderbommar idag men det blev så sent så vi tar det i morgon. Däremot har jag skurat hela spolspiltan, foderkammaren,alla krubbor och rengjort alla träns. Sopar drivor med spindelnät och dammat av lite överallt...........ja i stallet såklart ;-)

Vi har också sjukt mkt spindelnät i stallet och alla säger att man ska vara "glad" för det för då finns det mindre flugor...........jo tjena säger jag då för det är absolut ingen skillnad......då är jag hellre av med spindlarna..........eller spindlarna skiter jag i om de bara ger fan i att göra när överallt ;-)

Rox och Röskva verkar bli vänner mer och mer och snart får Guiness gå tillbaka till deras hage. Den planen var alltså bra kan jag konstatera såhär i efterhand ;-)

Nu är det exakt 1 vecka kvar av min semester och agenda är ganska välfylld fram tills jag börjar jobba. Maken ska köra race på Lördag och jag har lovat följa med......booooring.........när jag bara skojar. Jag ska inte vara med hela dagen men det kan absolut vara roligt att se när han kör.

På Söndag har jag hoppträning här hemma. De är 4 stycken i samma grupp denna gång vilket är bra för Rox som behöver gå lite med andra hästar.

I kväll ska maken natta hästarna så går jag och lägger mig :-) Han håller ju på med sin rallybil nu på kvällarna så den ska bli klar till helgen så han är sällan i säng före 1-2 på nätterna.....han har nog mekat i 3 veckor inför den här tävlingen......kom inte och säg sen att jag donar och grejar mkt dagen före tävling.....😂

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer