I går

I går........minns knappt vad jag gjorde igår....? Jo jag jobbade till 15 och vi hade lätt kaos även igår så det va ganska skönt att lämna "firman" och åka från byn. Det var dessutom helt hysteriskt med folk och bilar överallt i byn...........sån där "långhelg" nu tydligen och exakt varenda sommarturist kommer ned och ska röja ur sin stuga. Ovanpå det så var det cykeltävling...........vet ni hur mkt jag hatar dessa "män i spandexbyxor"...???? En aningens patetiskt med dessa medelålders människor som skaffar cykelutrustning för samma pengar som en annan föder 3 hästar under ett år.........och sen är de övertygade om att de cyklar Tour de France också..........hahaha. Och att de måste lägga dessa cykeltävlingar ute på våra landsvägar.......och att de MÅSTE cykla 5 i bredd.........helt utan ringklocka så varenda människa får hjärtinfarkt då de passerar.........nja....den "sporten" ger jag INTE mkt för......i min värld hör de hemma på cykelbanor/vägar och INTE på länsvägen och landsvägen!!!

Hur som helst så följde Ella med på Aggish.....han skötte sig inledningsvis men efter halva vägen började hans mindre charmiga sida att krypa fram och till sist fick han en ordentlig härdsmälta......han smällde ned frambenen i marken växelvis och däremellan studsade han upp och ned och till slut började han backa för att till sist resa sig............sån är han ;-) Ella kände inte riktigt att hon redde ut det så hon hoppade av och genast blev Aggish som ett lamm ;-)

Han är en komplicerad individ och kan jag så rider jag honom helt själv. Eller Anna kan rida honom också men man måste veta vad man ger sig in på och man måste förstå honom....annars kommer man att få knata istället. Det handlar inte alls om att han är "dum"......han har trauma bakom sig och ibland kikar det fram helt enkelt.

Biggi skötte sig istället vääääldigt bra. Han flög i luften en gång när vi travade bakom Aggis men det kunde jag bryta ganska lätt. Sen skulle det galoppas...men då mest på höjden eftersom vi liksom inte KUNDE galoppa framåt eftersom det var en rumpa i vägen där ;-) Tanken var ju inte galopp eftersom det var första gången Ella red Aggish men Biggis tanke var(blev) galopp ;-) Sen blev han lite laddad efter det såklart och taktade runt lite innan han fick ordning på nerverna ;-)

Men i det stora hela gick det bra. Ella var nog lite lätt "chockad" över Aggish.....men jag tror nog hon törs ta en tur igen vid tillfälle ;-)

I morse kom Linda vid 8 och vi tog en RW upp till Sandsjö. Vi kunde rida på riktigt bra nästan hela vägen. Det blev travbanan och även att det sprang fölisar på sidan så höll sig Rox i skinnet ;-) Nyttig tur för henne.

Nu funderar vi på att åka till byn och handla mat...........dock är jag rädd för att det vimlar av folk där......fy jag HATAR verkligen hysterin inne i byn :-(

Vi får se....vi kanske väntar ett par timmar så att folk åkt hem och lagt sig i tv-soffan ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

mariellefriman
mariellefriman,
Jag tycker det är skitkul när turisterna kommer, däremot håller jag med om cyklisterna... 😂
nouw.com/mariellefriman
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Suck, dessa jävla cyklister . Vi har dom på våran ö också , alltid i grupp på smala krokiga vägar
nouw.com/fia_jungdalen