I går och idag

Dagen igår blev lång. Åkte hemifrån vid 06 och var sen klar 21.30 och då var jag hyggligt mosig ;-) Anso och jag red tillsammans i går kväll. Aggish har börjat känna av myggen redan.....enda sättet att ens ta sig runt på en tur är att dränka honom i myggmedel och sen hålla hög fart hela tiden ;-) Det är spansk skritt och trav och sen kickar han sig själv i magen så man lyfter en ½ meter ur sadeln ;-) Men vi travad och galoppade hela rundan så det var bara 2 ggr som han försökte stanna för att resa sig men jag lyckades jaga på honom då. Det är så jäkla synd om honom för han får verkligen panikångest....redan....och då har det inte ens kommit några mygg. Varken jag eller Anso såg en enda mygga.

Biggi gick i töm och fasiken så duktig han var :-) Så härligt att se när han arbetar istället för att latja hela tiden. Det blev några bus men inte mer än normalt för honom ;-) Han var både svettig och nöjd efteråt.

I morse var jag och Biggi iväg vid 08 och han började med att han inte skulle gå så mkt längre än 200m.....hahaha. Men jag var växelvis arg och växelvis "förstående" och då gav han upp till sist ;-) Sen trummade han på SÅ himla fint idag :-) Bara 180-graders men annars inte mer än att han tittar ihjäl sig på precis allt ;-)

Lagom när jag kom hem hade Anso kommit och tagit in Rox och Röskva. Jag tog en snabbfika och väntade på att klockan skulle bli 10.15 så skulle jag och Biggi åka till tandis. Men då ringer sis och frågar om jag är på väg.....klockan 09....så de var redan klara då. Jag är ju glad att Biggi är Biggi i vissa avseenden ;-) På med grimma och grimskaft och sen gick han in själv i LB....det tog 3 minuter efter att sis ringde tills vi var på väg....hahaha. Skönt med lättlastade hästar ;-)

Biggi såg superfin ut i munnen :-) Han hade en valk på var sida sedan gammal kunde vi konstatera viket betyder att han tidigare varit vass. Det syntes att det var långt innan han kom till oss. För nu var han fin och Vickan slipade lite förbyggande på övre utsidorna men inte för att det var nödvändigt. Jag har ju inte känt något heller men jag ville kolla eftersom han inte är kollad sedan han kom till oss.

Trött kille efter sedering ;-)

Sen när vi kom hem igen mockade jag ihop sådär 7-8 högar med bajs i hagen som jag ska köra ut med traktorskopan sen i helgen. Fixade höpåsar, gav lunch,mockade och smorde upp lite saker som jag inte hunnit. Ja och sen blev det plötsligt strömlöst över hela ön så jag blev inte så imponerad med tanke på att jag behövde duscha innan jobbet....hahaha. Lagom roligt att duscha i kallvatten ;-) Men strömmen kom tillbaka tidigare än sagt så jag fick faktiskt duscha varmt :-)

I morgon slutar jag 16 och jag tror jag får ta Aggish på töm. Han brukar inte gå att rida efter klockan 17-18 på vår och sommar.....om man inte är i ridhus. Biggi får göra en RW är planen.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer