I går,i dag och i morgon

Massa fix har vi hunnit med idag :-) Det var halv orkan i morse och kolsvart (såklart) så hästarna fick äta frulle inne i morse.De var nog ganska nöjda med det och jag slapp få 3 hysteriska hästar springandes i hagen ;-) De kutar och är livrädd för precis allt när det är mörkt och blåser så hårt.

Lena kom sen vid 9-tiden och vi röjde av stallet. Maken har "installerat" ett draperi från spolspiltan in mot stallet så vi kan dra för det på natten. Det kommer mkt kyla därifrån och tanken är att vi ska hålla nollan och slippa minusgrader inne i stallet.

Just nu är de ca +5 men förra veckan då det var kallare ute var det inte mer än +2. Sen vet vi att det såklart kommer att bli kallare ute och då kan det vara bra att kunna stänga kylan ute mer.

Vi har tagit ned takkronorna också och gjort dem rena. Kan ju va skönt att det ser någorlunda ut till nästa lördag då vi har Glöggmingel.

Både Aggish och Biggi vilade idag för att jag skulle hinna med lite annat. Så vid lunch for vi till människobyn och handlade några paket till paket-auktionen på julafton. Lika bra att bli av med det för snart börjar den riktiga hysterin.....;-)

Hittade några trälådor också som jag precis betsat i brunt. Ska ha dem i sadelkammaren istället för dom plastkorgar/lådor som jag har nu. Så himla myket trevligare med trälådor :-)

Har äntligen lyckats övertala maken att han ska göra en sadelbock i trä till mig :-) Typ en liknande denna. Har snott bilden från FB.

Sen har maken dessutom ordnat så att locket på frysboxen inte faller ned när det blåser ordentligt......vilket det alltid gör här. Han satt en stolpe bakom locket och ett "snöre" mellan stolpen och locket så nu ska det nog inte falla igen.

I går var jag och Aggish och red dressyr för Louise. Ja vad säger man.....hahaha....Aggish ger sig inte särskilt lätt ;-) Men vi kommer snabbare till avslappning och arbete för varje gång. På slutet var han väldigt fin och när han kommer dit så har vi inga som helst problem med munnen heller. Jag är rätt säker på att han tidigare är riden men "fri mun", alltså inget stöd alls vilket nu då gör honom enormt frustrerad. Jag vet att jag frågade när de visade honom hur han betedde sig ifall de satte ihop honom lite och fick svaret "det vet jag inte,jag rider alltid såhär". Vilket då var låååång hals,på bogarna och ingen kontakt.

Sen har väl jag fortsatt att tro att det är "stora problem med munnen" eftersom det var så från början. Nu tror jag mer det handlar om att han vill bestämma och blir förbannad när man sätter tryck på honom.Det var väl därför de inte satte något tryck på honom ;-) Jag vet ju hur arg han blir ;-)

Hur som helst, jag får slita som ett djur och i går hade jag något skit i kroppen för jag trodde nästan jag skulle svimma mot slutet.Dock skulle jag hellre dö än att säga det till Louise ;-) Och det visade sig senare på kvällen när jag kom hem att magen havererade helt så det var antagligen det som var på gång.

I morgon rider jag Biggi först och sen planerar jag att rida Aggish ett pass på banan. Fräscha upp "minnet" lite på honom nu när han har det i kroppen ;-) Det kommer bli ett varierat väder i morgon ser jag......uppehåll, sen regn,sen som MED regn....?!? Ja man vet aldrig hur det blir med vädret hos oss ;-)

Nu ska jag rodda i ordning lite pannband och annat tänkte jag,lite pyssel med andra ord ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

stallhörnan
stallhörnan,
Jättefin sadelhängare! 🤩
nouw.com/stallhörnan
IP: 82.99.3.229