I stormens "öga"..........

Helt galet hur mkt det blåser.....men det är inget "nytt under solen" kan man säga om man bor på den här ön ;-) Har gjort klart stallet och lite andra småsaker där ute.

Planen att rida Roxan idag ställer vi nog in.....dumt att utmana ödet när det stormar så mkt att man får hålla fast dörren med båda händer för att kunna öppna och stänga den.....;-) Ska rida Lizza och hoppas att jag inte kommer att blåsa av henne....hon borde nog ha ett ländtäcke idag för hon är ganska köldkänslig och lite frysig. Jag klippte ju henne när vi var på fastlandet och tävlade sist....dock är hon lika långhårig igen TROTS att hon alltid har täcke på sig?!? Det har ju inte direkt varit svinkallt om man säger så och dessutom står de inne på nätterna.

Men både Dollar och Roxan är väldigt långhåriga också så det är väl ett "sånt år" eller vad man ska säga ;-) Dollar har ju fallit ur väldigt mkt. Ellen och jag pratade om det igår och vi har kommit fram till att det dels beror på att han först hade väldigt ont i ryggen och då tömkördes han och promenerades....inte mkt jobb för den hästen precis ;-)

Sen fick han en oklar "hälta" i vänster bak....eller han gick ojämnt så då promenerades han igen under i alla fall 2 veckor. Sen är det ju så att han är en stor häst och kräver sin ryttare. Han måste få arbeta i "rätt form" och sätta under sig ordentligt. Han är heller inte den som "bjuder" på något i onödan....

Han är "snäll" men utnyttjar gärna den som sitter på och inte är bestämt och konsekvent.....och är man för snäll så skiter han högaktningsfullt i att arbeta. Dollar är en sån häst som helt utan att lida skulle kunna vara sällskapshäst och dessutom ÄLSKA det....bara han fick sitt dagliga "omhändertagande" med gos och mys.

Det är också därför som jag vet att jag kommer kunna behålla honom till dödagar och ifall han skulle skada sig för han skulle absolut inte misstycka att "bara" vara sällskapshäst.

Men i alla fall, nu ska Ellen lägga in en lite högre växel så att han kommer i form igen. Han behöver ARBETAS minst 4 dgr /v och det är slut med att lunka runt på lång tygel ;-)

Det är ju faktiskt såhär den här hästen SKA se ut....vilket han inte riktigt gör nu ;-) Men han ska dit igen :-) Vi ska börja med att fota honom så Ellen kan "följa" utvecklingen hela vägen.

Nu ska jag ut och rida i stormen och sen ska jag följa med Ann på hennes dressyrträning. Får aldrig se den annars eftersom jag normalt sett tränar själv på onsdagar. I dag är dock Gill och Jan på fortbildning för B-tränare....grattis att åka båt nu......;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229