Ibland spårar vår humor ur....

I dag hade vi ett nytt skrattanfall när vi var ute och red...........som våra hästar beter sig uppstår det många skratt emellanåt. Biggi som just nu lever i en "negativ spiral" och Elliot som går och sover och plötsligt blir heeelt tagen på sängen när han passerar samma buske som den senaste månaden ;-)

Biggi vill inte gå bredvid,han vill gå bakom.....och försöker jag få honom att gå bredvid så pallnitar han,kör upp skallen och börjar backa......han får ett pet i röven och för det mesta släpper det och han knatar på men han är ju rödhårig....så ett pet för mycket och han lägger in backen fullt och backar rakt ut på åker/vall eller ned i vilket dike som helst....ja det klart det är dumheter ;-) Men jag vill vinna och det gör jag inte genom att slå på honom. Jag snurrar och trixar och löser det så.

Hur som helst blev synen för oss att vi är själva ute på promenad.....och plötsligt tvärstannar Lena och börjar gå baklänges ned i diket.....hahaha.....eller så får jag plötsligt syn på en gren och tvärvänder och springer åt andra hållet.....hahaha....ja det låter kanske inte så roligt men man måste se det framför sig :-)

I alla fall, det släppte till stor del idag för Biggi. Det lossnade liksom, öronen åkte fram, han tog stöd på bettet, svarade för skänkeln och trummade på och på slutet knatade han upp bredvid Elliot utan att ens märka det själv ;-) Min teori är att han nu vilat i omgångar och kommit in i en tjurig snurra där han ifrågasätter varför vi plötsligt ska ARBETA?! Han är i grunden positiv och gillar att bli riden men.........just nu tycker han att det ska ske på hans villkor ;-) Många anser nog att "ett rapp i röven" är lösningen men så tänker inte jag. Om han inte förstår/accepterar skänkeln och dess betydelse så kommer han inte heller att förstå rapp i röven. För i grunden handlar det om att han ska svara framåt mot bettet och när han gör det så kommer lösningen ;-)

Det har blivit lite som att rida en 3-åring efter allt stående för honom och då är det så, vi tar det därifrån för jag vet att Biggi är en ängslig kille och han måste känna förtroende för den som sitter på.....annars tar han egna initiativ som inte alla gånger är optimala.

Vädret var inget vidare idag......småregnade hela tiden och det gjorde nästan ont i mig att utsätta min nya sadel för det :-( Men å andra sidan.....den är väloljad och när vi kom hem så var det inte så farligt mkt "prickar" på den ;-) Sen ska den ju användas ;-)

Ja jag vet att martingalen är för lång ;-) Jag har kortat upp den nu ;-)

Nu ska jag sova några tim inför nattpasset och sen tror jag Anso kommer och rider Rox så då hänger jag på med Aggish eller så åker jag till ridhuset och trimmar om hon inte kommer,vi får se. Hoppas vädret blir bättre under dagen också för nu är det allt annat är fint kan man säga.Fördelen är att det är ganska skönt att krypa ned i sängen ;-)

Ni måste kolla den här kanalen: https://www.youtube.com/channel/UCxrIY5w_usoi3gyD2QtdjLQ

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229