Ibland verkar det mesta gå med handbromsen i.....;-)

Vilken helg :-) fantastisk och skitrolig. Det började dock med att jag fick boka om båten i fredags...sådär i sista minuten ;-) Vet inte om ni minns (det e ju 3-4 årsedan) blev vi stående i Nynäshamn med häst och allt och fick inte åka med båten....det var "fel" båt som inte tog hästar.....vi hade dock försäkrat oss om motsatsen upprepade gånger genom att så sent som 1 tim innan avgång pratat med rederiet om saken och de svarade att "inga problem,ni kan ta häst på denna färja"......ja och då vi kom dit och skulle checka in blev det stopp. Det resulterade i att vi fick stå med häst i transporten i 8 tim och vänta!!!!!!!

Det "kompenserades" med en vilohytt vid överfarten och en "gratisbiljett" till en annan resa vid senare tillfälle. Dock hade de tidsbegränsat denna biljett UTAN att meddela mig det så när jag sen skulle utnyttja den så hade den gått ut...hahaha,idioter.

Hur som helst var det ju länge sedan och när jag nu i fredags står i duschen så ÄR det nåt som gör sig påmint långt bak i huvudet....men jag kan inte komma på vad. Plötsligt slår det mig...."vilken båt är det vi är bokade på".....jag kollade snabbt och ser att det är 700-färjan. Jag känner att "var det inte den vi INTE fick åka med?!?". Jag försöker ringa men telefonkön är sådär 20 min lång. Jag letar på deras hemsida efter info....till slut hittar jag 1 rad där det står..."hästar får ej åka på 700-båten"....

Paniiiiik, nu står vi ju klara att åka, allt är packat och vi har 30 min kvar innan vi rullar från gården.....in på nätet och bokar om färjan,vilket gick bra, och plötsligt har vi ytterligare 3 tim att fördriva...hahaha

Ja jag han med att både rida och plocka bort hinder från ridbanan så det var väl bra :-)

När vi "landar" i Nynäs så släpper de av oss sist av alla....Lizza är måttligt imponerad av att stå och vänta och studsar som en boll bak i lastbilen. Vägen upp till Brottby gick bra även om vägarna i Stockholm är under all kritik.....det är som att köra bil i ett U-land. Vi gnäller här på Gotland om våra vägar men i jämförelse är våra "top of the line"......

En glad och nöjd Lizza kom fram och fann sig tillrätta direkt i sin nya box. Sprillans nytt stall,superfint och lyxigt :-)

Vi käkade middag och somnade ganska trötta lite senare på kvällen. Dagen efter fick Lizza en alldeles egen hage "tråd-i-tråd" med de andra där hon gick och myste hela dagen. Vi åkte sen och joggade hästarna i ridhuset och Hanni tog några språng med Iliaz.

Jag vet ju sen tidigare att Lizza "kan" bli lite trotsig när hon fått åka väldigt mkt på kort tid.....speciellt om det är långa sträckor ;-) Men än så länge gick det bra i alla fall.

På Söndagen fick vi ge oss i väg 05.45....herre gud,snacka om att man var på fastlandet och tävlade nu...hahaha. Man har glömt hur stora startfälten är där uppe......;-)

Hanni red en Clear Round och gjorde en jättefin runda.Dock glömde hon ett hinder (6:an) och seglade glad i hågen i mål och var SÅ himla nöjd......tills de sa att hon var utesluten....hahaha, näää det var så himla synd för dte gick verkligen bra. Men Hanni har inte tävlat på många år och alla har vi både ridit fel väg och glömt banan...hahaha.

Jag startade klassen efter och Lizza var jääääävligt otålig innan hon fått på sig allt och fått upp mig i sadeln....som alltid ;-)

Hon var på tå och småstudsig men hon är alltid hanterbar. Försökte rida fram i ridhuset men där var högtalarvolymen på max så vi höll på att skita ned oss så fort de sade nåt....vi gick ut och skrittade istället. Framridningen var trång,som alltid, och de flesta av ryttarna hade "sin egen instruktör" som stod vi staketet och försökte ge dem en snabbvariant i GP-hoppning ;-) Ja Lizza och jag skutta fram 3-4 språng på ett räcke och ett språng på en oxer och sen fick det vara bra. Som ni vet så HATAR jag framridningar/framhoppningar och just därför brukar jag alltid rida en CR först som "framhoppning".

Rundan var kanon. Dock blev hon "rädd" för något hon fick i ögonvrån,oklart vad, hon studsade åt sidan i landningen efter 2:an. Det gick bra men jag kom av mig lite och tappade bort vart vi skulle....hahaha. Men kom på det utan att det blev nån katastrof och kunde vända upp lite snett mot 4:an och sen fortsätta. Jag hade en plan för ev omhoppning....INTE spänna bågen med "omöjliga" svängar. Vi skulle rida vettiga vägar i ett vettigt tempo vilket vi gjorde. Man vet ju att det oftast inte räcker till placering......men för mig är det viktigare att leverera ett bra runda än att komma hem med en placering!!

Hur som helst var det i alla fall tillräckligt för en 5:te placering :-) Känns extra bra att bli placerad eftersom man omgavs av "elit-ryttare" .....hahaha. Nämen jag skojar bara.......men det ÄR skillnad på ryttare på fastlandet. De är inte alls sådär avslappnade och de verkar inte alls ha någon självdistans eller självironi. Allt är perfekt och de verkar tro att det är OS det handlar om ;-) Hur som helst, det var jättekul och det var kul att få rida en "annorlunda" bana där man kunde välja det "svåra" eller det lätta om ni förstår. Det mesta var på båge och hopp ur sväng men man hade valet att rida stort eller inte.

Hanni är som jag,vi är lika så, vi rider inte OS. Vi fokuserar på att rida BRA för att i framtiden kunna tänka varje gång man går in på banan "det här kan jag utan tvekan vinna". Hon red sin CR 2 gånger eftersom hon glömde ett hinder och båda rundorna var superfina. Dock fick de ett trams-pet i andra men de kom lite för mkt i botten på en oxer och Iliaz bjöd på ett litet "kråk-språng" där så då blev det ett pet. Han är ju vääääldigt stor och gänglig, lite valpig trots sina 8 år. Så där måste man hålla ihop och hålla galopp vilket tar musten ur ryttaren såklart ;-)

Sen avanmälde jag till klassen efter för dels så tickade klockan på och dels så ville jag belöna Lizza med att få åka hem några tim och gå i hagen innan hemresan. Som sagt,vi gör detta för framtiden inte för rosetterna IDAG. Så vi tänker långsiktigt och jag vill att hon ska tycka att det är roligt att åka iväg på längre resor.

Ja det blev några timmar hos Hanni innan vi åkte till färjan som gick 20.00. Precis lagom för att hinna mocka ur boxen och lastbilen och sen bara chilla ett par timmar.Lizza fick mat och kunde pusta ut i "sin" gräshage.

Lastade och åkte vid 17.30....men NU hade Lizza börjat tröttna på att åka......hahaha. Det blev en bumpy-färd till Nynäs. Visserligen inte hela tiden men hon körde en race och sen stod hon still. Sen när vi checkat in bjöd jag på vatten och lite godis men då blev hon ÄNNU mer irriterad och tramsig. Så hon fick vara tills hon upptäckte att hon inte fick nån uppmärksamhet....då stod hon till slut still.

När vi kom hem stod hästarna inne?!? Vet inte varför för det var typ 16 grader varmt mitt i natten så jag släppte ut dem och gav dem natthö. Sen sov jag som en gris inatt och nu är det "bara" att plocka ur lastbilen kvar......;-)

Lizza ska vila idag men hinner jag så tar vi en promenad. Jag jobbar i natt och ska hinna sova i eftermiddag också ;-)

Ni får lite random bilder här från vår vistelse hos Hanni :-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229