Ihopsläpp och fläskläpp

Tänk att det måste blåsa konstant?!? Idag har det som vanligt varit halv orkan….men det var ändå inte direkt kallt faktiskt. Lena kom vid 8.30 och ganska precis samtidigt kom Linda också och skulle rida Rox så vi red ut tillsammans. Både Rox och Biggi skötte sig exemplariskt. Inga problem med korna eller något annat heller. Vi red vår nylagda väg och det är lite trixigt att ta sig över hygget men det går bra.
Efter det red jag ut Aggis i skogen. Som sagt blåste det helt galet och det for grenar och annat lite överallt. Men det gick hyggligt bra även om Aggis sin vana trogen att signalera att det var väldigt jobbigt med näsan och skallen….;-) Dock sa jag till honom att han måste ha fötterna på marken och konstigt nog lyssnade han på det så han reste sig inte en enda gång :-) Jo jag vet att säkert flera av anser att de ska ha en smocka i skallen om de reser sig….sånt håller jag inte på med för det finns en anledning till hans beteende. Han skulle garanterat inte ”lära sig” något av en smäll i skallen ;-) Vi fick trixa lite för att han skulle ge med sig men vi löste det till slut.
Ibland kan jag känna att det vore kul att ha hästar som man bara kunde ”kasta sig upp på” och rida ut UTAN att det är ”något” man måste ta hänsyn till ;-) Tänk om de bara kunde tralla på liksom ;-) Men ja….så är det inte och man får ta det som det är ;-)
I går släppte jag in Guiness till Aggis och Biggi. Har funderat på det ett tag eftersom Biggi alltid måste stå inne när han blir ensam i hagen. Han springer helt hysteriskt när han blir ensam annars. Så för att han ska slippa vara inne när jag rider Aggis så gjorde vi så….sin vana trogen for Guiness som en idiot i hagen de första 10 minuterna…..det gör han ALLTID när man släpper honom i ny hage eller med nya hästar. Men sen blev det lugnt. Va skönt att se Biggi när jag va på väg hem med Aggis idag. Biggi stod så lugnt och spanade efter oss när vi kom. Tror det var bra för honom att de blev 3 i hagen.
Stoan klarar sig bra själva och är inte alls lika ängsliga. Jo igår när jag skulle släppa ut Aggis och Biggi efter att de fått kraftfoder….Biggi verkade ha fått en allergisk reaktion på något, oklart vad?! De hade ju bara stått i boxen och ätit kraftfoder så jag har faktiskt ingen aning om vad det kan ha varit…..lilla skrutt-killen som han såg ut,snacka om världens fläskläpp ;-)

Jag har inte haft tid att skriva ned här det som Biggi berättade ännu men det kommer. En sak som jag faktiskt skrattade lite åt var att han presenterade sig som en häst som vill springa fort,vända snabbt och han kunde hoppa högt upp i luften när som helst….hahaha….no shit Scherlock ;-)Sen sa han att man måste vara modig för att rida honom….hehehe ;-) Nu känner ju inte jag på det viset med honom för han ÄR snäll, det är INTE ofta som han får en härdsmälta numer även om det kommer ibland ;-) Men han hade sagt också att han har lärt sig nu att vara lugn, att matte håller på och lär honom att gå rätt med kroppen….mmm, jo det är ju exakt det vi håller på med ;-)
Ja lite kul sådär att det stämmer så bra ;-) Men jag återkommer om det med Biggi sen.
I morgon jobbar jag dagpass och slutar 15 så jag får nog rida själv…..tror jag. Eller om Ella kanske rider i morgon så gör vi nog sällis. Linda ska rida Rox men jag tror hon rider på morgonen och Jossan brukar komma på dagen. Ja vi får se helt enkelt. Det vore förbannat skönt om det INTE blåste så in i helsike…..
Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Min får då en smäll mellan öronen om hon reser sig , den bruna alltså för hon gör det för att slippa undan att arbeta . Hon har inte ont utan det är något hon satte i system hos en tidigare ägare och har jag inget annat att ta till när hon reser sig käpprätt upp så får hon en smäll . Jag tänker inte slå ihjäl mig bara för att hon Lärt sig ett dumt beteende. Hellre en smäll i skallen än att ho ska slå runt .
nouw.com/fia_jungdalen
westyarnhillside
westyarnhillside,
Jo har man konstaterat att det inte finns någon annan anledning till det så är det väl en sak. Jag har dock valt att hänga på graman istället om det är nödvändigt.
nouw.com/westyarnhillside
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Jo jag brukar ju ha den på henne just av den här anledningen men så har hon ju varit så himla fin senaste tiden och därför har jag ridit utan . Men så kom det ett pass nu där hon inte ville nå mer och då reste hon sig och hon reser sig jättehögt och hinner jag agera så gör jag det . Annars är gramanen betydligt bättre till att lösa det här med det håller jag helt med dig om. hästar som reser sig litegrann eller konstrar gör jag ytterst sällan någon affär av eftersom ”stryk” oftast förvärrar situationen men när Dixie blir arg så reser hon sig riktigt högt och jag vill som sagt inte slå runt, en smäll mellan öronen brukar lösa det väldigt fort vilket det också gör på henne .
nouw.com/fia_jungdalen
IP: 82.99.3.229