In the sun........

Jag kunde inte hålla mig......blev liksom tvungen att rida Biggi på morgonen ;-) Älskar att rida på morgonen och jag älskar att rida ensam dessutom ;-) Det blir lite dubbelt för jag tycker om att ha sällis ibland men om jag ska arbeta hästen så vill jag rida ensam ;-) Självklart arbetar jag alltid hästen så fort jag sitter på den men jag blir ju mer styrd om jag har andra med mig ;-) Så vi red iväg själva i morse.Hade egentligen tänkt vänta på Anna för jag vet att hon gärna vill ha sällis när hon rider men.....ja hon får försöka synka sig med Felicia istället.

Biggi har mkt i sin skalle nu vilket säkerligen beror på både pälsfällning och vårkänslor....och sen är han korrigerad vilket också känns för han blir stundtals lite obalanserad nu igen. Jag tror att han har varit sned länge men inte särskilt mkt eftersom jag borde känt det i så fall. Eller jag har ju känt det men jag har resonerat som så att det antagligen beror på att han är så högerroterad.......men nu kan det visa sig att man inte vet om det är hönan eller ägget ;-) Är han kanske högerroterad för att han är sned eller är det tvärtom.....?!?

Hur som helst är han alltid finast att rida ensam.Då har han tid att slappna av och man får en trav som bara växer mer och mer. Idag fick han klättra och han har blivit så duktig i nedförsbackarna. Han går sakta och försiktigt vilket är superbra :-)

Däremot var det väldigt mkt farliga saker ute idag ;-) Först "hittade" han en svart säck som låg på sidan om vägen ut på åkern.....den har "bara" legat där i 2 månader......men idag fick han syn på den så det tog en stund innan han tog mod till sig och knatade förbi. Man kan ju tro att han mest är fjantig men han är väldigt ängslig och vänder på huvudet flera gånger och tittar på mig.....han frågar upprepade gånger om jag tänker stötta honom ifall han törs gå förbi ;-) Sen skulle vi passera ett annat ställe där han helt plötsligt tvärstannade och började backa,blåsa och va spänd i hela kroppen. Det var mitt på traktorvägen med skog på sidan och jag fattade inte vad han såg. Där fick vi traggla en bra stund och han ville verkligen inte gå förbi. Till sist hoppade jag av och ledde förbi honom och han var lika skitskraj då......när vi passerat sticker det upp ett huvud med arbetshjälm på som säger "Hej".....va trött jag blir!!! Där har gubben suttit bakom ett stort nedfallet träd och tryck och inte visat sig istället för att resa sig upp och säga hej redan från början......klart Biggi va skiträdd, han kände att det var något där men han såg inget....Men visst, det är inte lätt för alla att veta hur de ska bete sig mot hästar. När vi passerat så satte han igång motorsågen för det va antagligen därför han var där ;-)

Det förklarade ju Biggis beteende ;-) Sen fick jag gå 150 m innan jag kom fram till Maggi och jag hade tur för hon var ute och kunde hjälpa mig upp igen. Hon gick och hämtade en pall som jag fick låna ;-)

Ja sen klättrade vi i Sandsjöskogen och travjobbade-fina biggi. För säkerhetsskull tog vi en annan väg hem.......ifall "spök-gubben" va kvar i skogen ;-)

Ordentligt stretch efteråt och av med halsarna på både Biggi och Aggish. De fick nytt vatten också och vi har också mockat i stora ligghallen och fyllt på spån där.

Skön dag och mysigt i solen. Vi grillade faktiskt korv ute till lunch också :-)

Min näsa är lite öm.....hahaha, och den hade blodat i natt när jag sov men det är ingen fara på taket. Den är inte blå ännu i alla fall ;-)'Såg årets första nyckelpiga också, minns inte när jag såg en senast men det var i alla fall massa år sedan.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

brieditiseventing
brieditiseventing,
Underbart med sol äntligen! 😍
nouw.com/brieditiseventing
westyarnhillside
westyarnhillside,
Ja som vi längtat 😊 Nu ska man ju inte ta ut nåt i förskott.....vi har hela April kvar och det vet vi ju hur det kan se ut 😉
nouw.com/westyarnhillside
IP: 82.99.3.229