Ingen "Mygga"...........

Planen höll hela dagen faktiskt :-) Även om klockan nu är 21.40 så har jag hunnit med det jag tänkte idag ;-) Började med att åka till gymmet,sen Jula och såklart var "Mygga" slut................. sen hem och fika med Lena och så gjorde hon fotvård på mig(hon är fotvårdsterapeut). Felicia har kommit hem och va här och red Guiness idag. Hon sa att han va spänd och lite........ja jag vet inte men lite vaken kanske? Jo det var nog så hon sa tror jag....minns inte riktigt. Sen kom Anna och red Rox men jag hann inte prata med henne när hon kom tillbaka för jag hade precis lastat i pojkarna i lastbilen för att åka och träna.

Vi började med Baggis och planen var att Charlotta skulle sitta på honom en stund för jag vill ha en referensram. VI tyckte nog ganska samma men han bjöd henne på en ganska ordentlig resa.....hahaha. Ja jag kan skratta för Charlotta skrattar också och hon åker inte av. Han är ju typiskt "irländskt" riden vilket innebär att man drar i munnen och använder inga ben. Så när Charlotta lägger på lite ben för att få fram han till bettet så fick han en härdsmälta......han bockade och sen studsade han hysteriskt. Dock lugnade han ned sig och helt klart är den hästen vääääldigt känslig. Man får vara väldigt försiktig och följsam för han vill arbeta men han vet inte riktigt vad han ska göra. Han är van att få dra järnet när man lägger på ben vilket han inte fick nu och då visste han inte vart han skulle ta vägen och då blev.....uppåt ;-)

Men han SÅ himla fin och läcker men det kommer nog att ta sin tid att rida ihop sig med honom ;-) Han är ju inte direkt "skolad". Jag filmade en snutt när Charlotta satt på honom.

Den stora vackra fuxen ;-)

Sen kan jag tala om att både pojkarna har varit riktiga pain in the as idag i övrigt.......de är som 2 siamesisk tvillingar....hahaha. Aggish stod i en box och vända utanför ridhuset och gick helt bananas över att Baggis va INNE i ridhuset?!? Sen va Baggis PRECIS likadan när jag red Aggish så Lena fick stå med Baggis inne i ridhuset när jag red....hahaha. Men ni kan ju gissa hur lätt det var att lasta dem. Jag gick ut med BAggis först och han tvekar inte en sekund men sen kom han på att han var utan Aggish så då började han tuta som bara den. Aggish travade bredvid mig ut till lastbilen och höll nästan på att springa över mig för han hade så bråttom in i lastbilen.Sen stod den och dum-glodde där tillsammans som om det var den mest naturliga sak i världen att åka lastbil............vilket det iofs är men ändå. De stod som ljus båda två och de är så charmiga för de trycker mularna mot varandra.Det gjorde ju Aggish och Qsan också innan Baggis kom. Tror det är nåt med Aggish som lyfter fram de bästa sidorna hos andra hästar ;-)

Han skötte sig super idag och det var så himla roligt. Dock blev han lite trött på slutet och brallade på ett par gånger för att han blev sur på mig....hahaha. Men han tar det ändå,han fortsätter arbeta och även att han tycker det är jobbigt så tycker han samtidigt att det är kul :-)

Sen hann jag PRECIS hem och duscha båda två och ge dem mat innan jag hade en hoppträning. Eleven och hästen steppade upp en nivå idag :-) Duktiga, snart är det dags att spänna bågen lite till ;-)

Och nu..........ska jag svimma i säng.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

mariellefriman
mariellefriman,
Skönt med fotvård! 👌🏻
nouw.com/mariellefriman
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Han ser ut att röra sig otroligt lätt
nouw.com/fia_jungdalen