Inget roligt alls!!!

All vår tid går nu åt till att hålla koll på åskan.........den roterar runt oss och verkar ha fastnat här....

Började vid 7 i morse med att göra rent stallet för att kunna ta in hästarna om det behövdes. Det har varit lugnt under natten så de har gått ute. Men sen började det mullra vid 6.30 i morse så då var det bara att hoppa i "långkallingarna" och röja ;-)

Vid frukosten var det ganska oroligt i hagarna men de åt en tuss,sprang ett varv,åt en tuss,sprang ett varv.....men det funkade ändå. Gjorde klart alla boxar med vatten och hö i alla fall.

Sen åkte vi ned på skogen för att kolla hur det växer på vår vall där. Har faktiskt vuxit en hel del trots att vi slog av den för ca 1 vecka sedan. Svängde förbi Mårten och Amanda och tog en kaffe och höll koll på blixtradar.....men nder tiden vi satt där såg vi att det rullade in över oss och började smälla och dundra så fort hem.....det började störtregna och hästarna var väldigt oroliga och travade runt. Aggish visste inte vart han skulle göra av sig med sin stackarna nos ;-) Han stod som en ostbåge och försökte komma undan regnet.....Biggi stod med näsan i marken och skakade (frös väl antagligen). Den enda som sket i vilket var Guiness ;-)

Tog in Biggi och Guiness och de höll på att springa över mig nästan i sin iver att komma in. Aggish vågade inte röra sig och stod som paralyserad tills jag skrek på honom. Då var det som han vaknade och kom i full galopp och bromsade så han höll på att sätta sig vid ledet. Han travade rakt in i boxen och skakade som ett asplöv. Till och med Lizza va vääääldigt sugen på att få komma in ;-) Alla fick på sig filtar och en tuss hö så nu står de inne 1-2 tim så hoppas jag skiten dragit förbi sedan.

Vi har haftt tur ändå för det har slagit överallt runt oss men INTE precis över oss. Grannen nere vid Mafrids låg iställt precis under och där slog det 2-3 ggr så hennes hästar höll på att få hjärtinfarkt.

Hundarna är skiträdda, förutom Stina,och jag va tvungen att stänga in dem i "Hundskåpet" i sovrummet. Där känner de sig mest trygga så nu ligger de och sover lugnt.

Att folk törs ha sina hästar ute på öppna vallar fattar jag inte?! Dels blir de skärrade när det blir ett sånt åskoväder men sen är risken inte så himla liten att blixten slår......Då roddar jag hellre med dem in och ut och byter hagar efter åskovädret än att jag ska riskera att det händer dem något. Och sen är det väl förbannat onödigt att de ska bli så skrämda och skärrade som de faktiskt blir. Inte alla hästar såklart men många. Sen är det såklart mest bekvämt att säga "mina hästar bryr sig inte".....;-)

Hur som helst, det verkar ha dragit bort över norra ön nu och kollar man blixtradar så ser det rätt lugnt ur så snart släpper jag ut gangstrarna igen ;-)

Sen ska jag fortsätta sortera kläder. Slänga en del och spara en del. Gör sista passet i kväll denna vecka :-) Så in i helsike skönt och nu kan jag fokusera på kursen i helgen. I morgon måste jag handla och massa annat så det finns att göra. Ska bli sjukt roligt och det roligaste är att det kommer bli 10 nya VBR-ryttare som kommer kunna arbeta sina hästar för en hållbar framtid :-) Vi blir fler och fler som förstår att vi MÅSTE börja tänka om kring hur vi belastar hästen.

Ni fattar skillnaden antar jag och vilken enorm belastning det blir för hästen att sitta som bild 1 tex.Vi vet ju nu att rr-centrum sitter mellan kota 12-14 och det är DÄR vi ska vara,ingen annan stans. Nu har denna ryttare en sadel som är för smal för henne bäcken vilket gör att hon inte blir rak i ryggen, för stor svank. Hon hade behövt en något bredare midja på sadeln som ger hennes lårben stöd. (bild från Google)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229