Inställt

Planerna i går blev inställda. Åsa behandlade Aggish i går förmiddag och det fanns lite på honom att jobba med. Han är iofs liksidig i princip men kände av vänster sida bak något. Det var i alla fall så pass tyckte jag att han inte skulle ridas i går. Iofs var det bara en "blåbärshoppning" men han ska få 3 dagar nu att ta det chill. Jag ska Biolighta honom också så att spänningarna släpper. Det är lite svårt med honom för han spänner sig så fruktansvärt då han går i skogen och det är svårt att göra något åt och han kan ju inte gå i ridhus varenda dag bara för den sakens skull.....men jag ber till guuuuud nu att det förbannade vädret kan skärpa till sig så jag kan börja använda ridbanan igen. Aggish behöver gå mkt mer i töm så han får arbeta avslappnat och utan sadel och ryttare på ryggen.

Åsa va i alla fall nöjd med Aggish och säger att han har en heeelt annan överlinje idag mot tidigare,skönt att höra även om jag såklart sett det själv. Det tar på honom att "byggas om" också såklart så att han får en del spänningar är inte så konstigt.

Jag hann i alla fall ta en snabbfika med sis i går kväll efter att jag var klar med stallet. Felicia hade mockat båda boxarna men som ni vet finns det ändå saker kvar att göra ;-)

det blir mkt hack i hoppträningen vilket leder till att vi inte kan göra de starter som vi planerat. Vädret -påsklov och sjukdomar har gjort att det blir mkt uppehåll. Det är tråkigt att det inte kan flyta på så att vi kommer igång ordentligt. Kondisen har han men vi behöver få lite flyt i hoppträningarna nu när jag börjar hitta knapparna. Men men, inte mkt att göra åt :-(

Våren låter vänta på sig ytterligare ett par veckor......man undrar om det ens blir varmt till midsommar......känns som ett enda stort vakuum för tillfället och att man bara väntar på att få komma igång ordentligt. Vi är så oerhört väderstyrda här tyvärr.....ridhus är ett MÅSTE för att klara den här årstiden och också att det finns tider så att man kan komma in i det. Jag har alltid förordat att rida i skogen vilket jag fortfarande gör men det är svårt när det blåser orkan-regnar på tvären-är snorhalt. Vädret är väl detsamma på många ställen med den skillnaden att vi i princip lever med stormar i fler månader på vintern.....well, nu hoppas vi att det överhuvudtaget kommer någon vår eller sommar.....;-) Man får vara tacksam för de enstaka dagar/kvällar då solen tittar fram och det "bara" blåser 8-10 sekundmeter ;-)

Vi får se om jag kommer med på träningen till helgen.De har inte hört av sig ännu men de brukar inte göra det förrns nåt dygn innan vilket gör det svårt för mig att planera träningarna för mina elever.....

Maken var rejält förbannad på Post Nord i går.........vi blev uppmärksammade på att den ena hundförsäkringen plötsligt slutat att gälla?!? Det visar sig att post från Agria sedan flera månader tillbaka inte kommit fram.....sen fick vi en faktura som skulle varit betald 20 Mars från ett annat ställe.....Post Bord är ett riktigt skitföretag för jag kan säga att det är låååångt ifrån första gången som detta inträffar. Det finns post som ännu inte kommit fram sedan nåt år tillbaka.....det var likadant med mina hästförsäkringar förra året.....plötsligt ringer Agria och säger att de är "uppsagda" då de inte betalats?!? Jag hade inte ens fått några försäkringspapper på det vilket gör det svårt att veta när och hur mkt som ska betalas......sen är det massa annan post som är datumstämplat låååång innan det når oss så man undrar var DEN posten legat i flera månader?!?

Märkligt att Post Nord inte ska klara av det jobb som tidigare fungerade hur bra som helst???? Nu har ju vi Kivra men allt kan man ju inte få den vägen. Snart törs man inte skicka ett brev ens.....det får bli Schenker eller DHL för minsta lilla sak.....

Det ser ut att bli ett riktigt "gnäll-inlägg"....hahaha ;-) Men ibland är det sådana saker som snurrar i skallen och då blir det ett sånt inlägg ;-)

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
vi får hoppas på en riktigt lång sommar istället
nouw.com/fia_jungdalen