It rains.......

Fy bubblan säger jag bara...ett sånt jääääkla skitväder :-( I morse regnade det rejält innan vi skulle åka och vi (läs jag) övervägde att stanna hemma istället för att åka på tävling och bli pissblöt hela dagen.....jag hatar det, Ellen hatar det och framförallt....Lizza hatar det...

Men efter en snabb koll på väderprognosen visade den att det skulle klarna lite över norra delen över ön så vi åkte i alla fall....jag kan tala om att det var rent LJUUUG att det skulle klarna. Det blev bara sämre och regnade ÄNNU mer...

Första klassen (95cm) var Lizza skitspänd och jag hade svårt att få igång galoppen ordentligt. Hon "smög" väldigt men vi kom runt med ett nedslag...som för övrigt var väääldigt onödigt men så är det.

Sen hände lite saker ganska snabbt. Nadja(Gills dotter) vägrade ut sig på sin My Feeling.Så himla trist för det är verkligen inget som Nadja gör fel. Hästen låser sig plötsligt och ju mer Najda försöker få hästen mot hindret ju värre blir det. Hon hoppar super på träning och har ett sånt jäkla scoop....MEN ibland kan hon verkligen bara låsa sig och det kvittar vad Nadja gör. Ja och då blev det lite "darrigt " för klassen efter var ju Allsvenskans andra omgång.......och den förra vann vi (Traume) ju. Men ganska snabbt kom vi tillsammans på att "låna Lizza till laget". Och så blev det, Nadja fick snabbt ställa om sig för att låna Lizza istället.

Nadja har ridit Lizza en gång (hoppträning) för sådär....drygt ett år sedan tror jag det var. Men den stora fördelen med Lizza är att hon hoppar i alla lägen. Får man inte igång galoppen ordentligt så kan hon däremot riva men stoppar gör hon inte. Så sagt och gjort. Snabbt sadelbyte, ned på framhoppningen, hoppa några språng....se till att Nadja andades....hahaha,hon var ju skitnervös såklart. Vem hade inte varit det att tävla en häst som man suttit på för 1 år sedan?!? Men Lizza är en hyvens bussig tjej och jag visste att Lizza skulle lotsa runt Nadja och att hon inte behövde vara orolig för att hon skulle stoppa.

Hon fick 3 nedslag i grunden men totalen i laget ledde till omhoppning vilket gav Traume YTTERLIGARE en seger :-) Duktiga tjejer :-) Nu planerar vi att Nadja får låna Lizza till sista omgången också ;-)

Duktiga Nadja-duktiga Lizza-duktiga Traume :-)

​Nu ska maken och jag bada tunna i kväll och sen ska han göra lasagne-MUMS. Lite chill-lördag med andra ord ;-) I morgon hoppas jag på liiiite bättre väder så Lizza och jag kan ta en tur i skogen och bara jogga loss lite från dagens prestation ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229