Jag är ju en driven människa..........

Jag är "inflyttad" på ön kan man säga....eller det är jag egentligen inte för hela släkten på mammas sida kommer från Gotland. Jag har tillbringat alla mina somrar på mormor och morfars gård, vi har under hela min uppväxt haft vårt lilla soldattorp där vi badat i kanalen,cyklat upp till gården,trampat i kobajs och busat runt. Så jag är nog lika mkt "gotlänning" som vem som helst. Jag har bara gjort massa år på annan plats i landet, eller andra platser rättare sagt. Jag har bott på fler platser i landet än jag kan minnas, jag har bott utomlands osv. Ja jag har gjort mer än de flesta gjort under sin livstid.

Det betyder att jag har distans till ön här, att jag jämför förhållandet här med förhållanden på andra platser.....nu pratar vi hästverksamhet. Det är så stor skillnad och det gör mig ganska ofta frustrerad.

Jag vill ha till en förändring,ett samarbete som ger tävlingsryttare bättre förutsättningar. Ingenting handlar om att någon ska bära hundhuvudet, ingen ska hängas ut. Alla klubbar gör så gott de kan utifrån sina förutsättningar och sin ekonomi....men det räcker inte.

Allt kostar pengar, både att tävla och att arrangera tävlingar. Alla vill ha ut det bästa av det.

Ryttarna vill ha bra och vettiga framridningsmöjligheter,framhoppningsmöjligheter osv....bra klasser som passar alla och ju fler starter tävlingen har-mer pengar.

I dag finns det nog ingen som ens skulle tänka tanken att åka till Gotland och tävla.....för ett antal år sedan fanns det tävlingsryttare som satte tävlingar på ön på sin kalender.....men det var många år sedan. Det är bara att se sanningen i vitögat istället för att bli kränkt.

Gotland är nog det enda stället där man inte vill utveckla sporten?!? Och det hjälper inte att bli arg och förbannad på mig för det är inte JAG som skapat den situationen. Och det är inte jag som har fel.....jo det finns en del av sporten man försöker utveckla-man satsar på barnen,massa projekt under sportlov/påsklov osv och en hel del annat. Det är superbra men vi är några fler i sporten än barnen.......och ska barnen själva utveckla tävlingsmöjligheterna på ön?!? Är det inte vi vuxna ryttare som ska arbeta med den delen?

Här på ön har man "arbetslistor" i sina klubbar för att kunna få ihop funktionärer till tävlingar. Ja det är ingen dum idé men det hjälper inte.....om en klubb ska ha arbetslistor så måste klubben rikta sin verksamhet till ryttare på ALLA nivåer....inte bara till de som ger bidrag....

Jag är med och tävlar för en klubb här,den är ny men har fått en fantastisk snurr på sin verksamhet.Jag vill nog påstå(enligt mig) att de arrangerar öns bästa tävling. De hade så många funktionärer så att vi nästan "sprang på varandra" då de hade tävlingar sist. Förutsättningarna var exemplariska och hela tävlingen väl genomförd. Och man kan undra vad det beror på.....jag kan bara svara för mig själv och varför JAG gärna är delaktig. De har toppentränare som hela tiden fortbildar sig(det är viktigt för mig), de är professionella och de satsar på tävlingsryttarna OCKSÅ. 

Nu säger jag inte att det inte finns fler tävlingar som är väldigt väl genomförda, detta var ett exempel.

Jag är så pass gammal att jag varit med på den tid då Gotland var att räkna med. Vi hade många framgångsrika tävlingsryttare och det kom tävlingsryttare hit till ön från hela Europa!!!! Vad hände?!? Jo det fick rinna mellan fingrarna(vill jag påstå), de som var drivande orkade inte dra hela lasset (naturligtvis) och ingen "tog vid" för att hålla statusen uppe......istället för att ställa sig upp och kriga har man satt sig ned och accepterat att "nu är det som det är"......va fan,vi är ju hästmänniskor.Ingen hästmänniska viker ned sig,vi krigar till sista droppen,vi kämpar vidare,vi ger oss inte.......men vad hände här på ön?

Men som det är i ett litet samhälle.....man ska INTE komma och tro något, man ska inte ha åsikter och framförallt ska man vara nöjd med det som finns......men det är inte jag för jag vet att det skulle kunna vara så himla mkt bättre.

Sen har vi ingen klinik här(som ni vet) .Är våra hästar svårt sjuka får vi helt enkelt avliva dem om vi inte har sån tur att det råkar stå en färja och vänta på oss så vi snabbt kan ta oss över vattnet. Och vem vill köra en svårt sjuk häst i transport/lastbil under så många tim?!? Nej vi kan inte ändra på att det finns vatten mellan ön och fastlandet.....MEN....vi kan ändra på vår inställning att få hit en klinik!!! 

Jag har pratat med veterinärer som är väldigt frustrerade då de inte kan hjälpa oss hela vägen med svårt sjuka djur.....det handlar inte alls om att vi har "dåliga veterinärer"....det handlar om att ALLT kan man inte göra ute i fält. De veterinärer vi har gör allt de kan(tro mig) men det finns som sagt en gräns för vilka åtgärder som GÅR att utföra.

Och ALLT handlar om pengar......och om vi alla går samman så blir penningpåsen större, vår gemensamma kraft kan göra större påtryckningar för förändringar.

"Min" dröm är att det inom 1-2 år står en klinik på vår ö, att tävlingsryttare på fastlandet återigen planerar in vissa starter på Gotland, att våra anläggningar får bättre förutsättningar....att vi SAMARBETAR för att föra sporten och utvecklingen framåt.

Jag önskar innerligt att jag får respons på detta och att det trots allt finns en vilja att jobba framåt......

Kaatjiing ;-)Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229