Jag borde få betalt för detta....

....att göra "reklam" för ErgoX2...hahaha. Sanningen är den att Lizza genomgått en förvandling...ja jag vet att det låter tramsigt men det är ett faktum. Red en joggingtur idag och red då i Ergon. Rådet är att hålla koll på att hästen inte får "träningsvärk" med en ny sadel men hon kändes mjuk och fin i hela kroppen innan jag sadlade så va fan...vi kör ;-)

Jag däremot jobbar på att hitta helt rätt position för min skänkel. Men vilken skillnad det är på hästen, som hon bjuder framåt på ett helt annat sätt. I galoppen ligger hon bara och rullar i runt fint tempo och nu galopperar hon under mig istället för "i" mig om ni fattar.....svårt att förklara för man måste känna det.

I traven var det ett ruskigt tryck och hon var så himla lätt och fin i munnen och det räckte med att jag bara vinklade bäckenet så fick jag svar på direkten :-) Det var så himla häftigt och även om det alltid är roligt att rida Lizza så är det från och med idag en DRÖM :-) Hon har alltid varit extremt känslig för hur man rör sig på ryggen, hon är superkänslig för hjälperna och nu är hon ÄNNU mer lyhörd.

Bara att jag "rullade" över sittbenen nån grad framåt så satt hon sig på baken och lyfte ryggen direkt.Likaså i galoppfattningarna så vinklar jag bäckenet lite och flyttar bak skänkeln nån cm så fattar hon direkt från halt :-) Kanske skulle börja rida dressyr istället...hahaha.

I hoppningen kommer jag bara låta henne vara framöver. Skänkelstöd, låg hand och tryck i galoppen och sen får hon lösa resten.Med tiden hittar vi ett bättre reglerande läge tror jag ;-) Hon får gå med ganska lång hals nu och lite hög näsa tillsvidare. Jag vill absolut inte hålla på och ordna för mkt med henne i hoppningen för grunden för henne är "låt mig va så löser jag det här". Dock kräver hon en levande kontakt hela tiden. Gill brukar säga att jag ska "bolla med henne" för hon vill känna att jag finna där uppe och att jag är passivt engagerad om man säger så ;-)

Sen har jag hittat en gjord jag vill ha.....dyyyyyr såklart ;-) Vi får se men just nu kör vi vidare på den dressyrgjord vi har för den är utan resår vilket är bra. Detta är Amerigos nya dressyrgjord....kostar "bara" närmare 3000:-.....*host*

Nu ska jag sova några timmar. Ska tömköra Roxan i kväll innan jobbet också.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer