Jag har en plan.....

Ja i morse var vi med Princess Lizza hos vet. In i det sista hoppades jag på att hon skulle vara ohalt.....men det var hon inte. Hon var nu halt på BÅDA fram istället.........dock bara på böjt spår.

Vi röntgade och fisuren är bättre men inte utläkt. Vi ser att hon har förändringar och frågan är nu bara vad som är vad......vad smärtpåverkar henne mest?!? Hon har ju gått med ringsko hela tiden och det har nog gjort att fisuren läkt till hälften men resten....hur ont har hon av det? Är det ringkotorna som ger smärta eller är det fisuren.....

Normalt sett så ger ringkota stor smärta men den är inte förändrad sedan sist och med hennes historik det senaste året då hon inte visat någon som helst hälta så vet i fåglarna om det verkligen är ringkotan som smärtar...?!?

Men vi har bestämt att hon ska få sommaren på sig. Att hon aldrig mer kommer att tävla är ju självklart men kan jag få henne att fungera som promenadhäst med villkoret att hon blir smärtfri så är jag beredd att ge henne all tid i världen.

Vi är så tajta och den relation hon har till mig får man nog leta vääääldigt efter. Hon har så tydligt visat om jag sitter på så kör hon pannan i kaklet....däremot om någon annan sitter på....då kan hon "bekänna färg". Det var ju troligen det här som visade sig på Traumes tävlingar i September då Nadja red......men det som förvirrade oss var att det försvann helt efteråt när jag hoppade henne själv. Så summan av det är att för mig är hon beredd att göra precis vad som helst....men bara för mig. Men så har det alltid varit, det kvittar vad jag bett henne om så har hon gjort det. Hon har inte stoppat på hinder med mig någonsin.

Det är ledsamt att se henne stå där ute.Jag känner hur hon pratar med mig och frågar,frågar,frågar....hon kan stå hur länge som helst och titta på mig då jag går runt på gården.....kör fram lastbilen.....eller vad jag nu gör. Hon står och tittar och rör sig inte ur fläcken.....jag VET att hon väntar på mig,att NU är det dags, NU ska vi rida, NU äntligen ska jag få jobba...........men nej, det blir inget mer jobb Lizza :-(

Men hon ska få tid, det KAN stabilisera sig. Och om det gör det så är hon värd varenda dag.Den tjejen har offrat sig och vänt ut och in på sig själv för att vara mig till lags och göra mig glad så givetvis skiter jag i pengar alla dagar i veckan.

Ja men nu har vi en plan.Hon ska få vila fram tills Augusti, gå på bete och jag hoppas hon kan komma till ro med det. Sen får vi se hur hon mår i Augusti.

Kom precis hem från ridhuset med Agge. Han kämpar på han också. Han är en så annorlunda häst mot Lizza,de är som natt och dag. Men han känns mjukare och finare för varje dag och jag märker mer och mer att han faktiskt är en häst som behöver aktivera hjärnan dagligen. Så idag var vi jättenöjda båda två. Han ville mysa lite när vi kom hem också vilket är ovanligt. Han är ganska reserverad men har börjat bli mer tillgänglig och "krävande" i kontakten. Han gillar rutiner även om han inte har samma kontrollbehov som Lizza. Men han gillar att vi gör samma sak på samma tid varje dag. Han gillar inte om jag sätter på honom benskydd innan jag sadlat tex...det är fel ordning och då blir han trampig ;-) Kul häst är han och faktiskt börjar jag vänja mig med att han aldrig kommer att bli som Lizza men han kommer bli bra :-)

I kväll måste vi åka till stan och handla mat....det är fullständigt slut i alla skåp. Sen behöver jag sova tidigt. Hela resan med Lizza tar så fruktansvärt på mig psykiskt så just nu kan jag nog stå och somna ;-)

Vi hörs senare ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Det skär i hjärtat att läsa om Lizza , jag hade samma relation till min förra häst. hon hade gått i döden för mig om jag bett henne, tyvärr fanns inget mer att göra för min så hon fick somna . Jag håller tummar och tår för att du ska kunna få ha kvar lizza som promenadhäst under många år till ✊️💞
nouw.com/fia_jungdalen