Jag tror jag får förklara närmare....

Jag gillar inte att människor tänker i samma banor konstant........"för så har det alltid varit". Bara för att det varit på ett sätt betyder det absolut inte att det är det bästa.

Fick en kommentar på mitt inlägg om det här med Vab osv. Såklart måste man få ha olika åsikter och ibland känner jag att mina åsikter blir "fel" för att jag tänker utanför boxen.

Alla människor gör sina egna val i livet. Jag anser att det är likadant med barn. Jag har absolut ingenting emot barn,tvärtom, jag vill bara inte ha egna och framförallt vill jag välja själv om jag vill lägga pengar och tid på dem.....och det är DÄR det blir fel.....

Det finns inte en enda förälder som skaffar barn för barnens skull, man skaffar barn av rent egoistiska skäl.Den som säger emot det ljuger.......eller vägrar se sanningen.Skulle föräldrar skaffa barn för barnens skull så hade de valt att adoptera ;-)

Jag skaffar djur av egoistiska skäl. Ibland skaffar jag också djur av medlidande. Mina djur kostar mig stora pengar att både föda och ta hand om....men det är MITT val, inget som någon annan varken ska betala för eller behöva ta hand om.

Tänk om jag skulle kräva av min arbetsgivare att kunna vara hemma för att något av mina djur är sjuka....nej det skulle aldrig funka med det system vi har. Hur kan det komma sig att jag rent ekonomiskt kan dra runt alla kostnader för mina djur men föräldrar klarar det knappt?? Jag är absolut inte högavlönad på något sätt men jag får prioritera istället.

Jag vill bara att man sätter sig ned och tänker liiiite utanför boxen.....

Skattepengar går till bland annat sjukvård vilket är helt korrekt,alla människor blir sjuka någon gång i livet. Där är jag helt med. Sen går det skattepengar till den kategori människor som har missbruk,är hemlösa osv. Nej alla kommer inte att hamna där men det är människor vi behöver ta hand om ändå....det är trots allt en "sjukdom".

Helt ärligt så skiter jag i om en barnfamilj har stora kostnader för sina barn.....för det har jag också ;-) Nämen jag tror ni förstår hur jag resonerar.

Givetvis är det så att andra som inte har barn få stå undan oavsett om det är arbetsgivarens ansvar.....de kan ju inte trolla fram folk plötsligt bara för att en förälder vabar....;-) Således måste andra vara backup. Och detsamma gäller ju föräldraledigheter.....de läggs oftast i Juli, jul/nyår, midsommar och andra storhelger.....och de flesta arbetsplatser har ett 50%-tigt uttag vid semester och försvinner då 25% i föräldraledighet så kvarstår sådär 25%......vilket inte ger så mkt utrymme för övrigas semester...;-) Denna sommar riskerar vår grupp att inte kunna ta semester överhuvudtaget på grund av föräldraledighet ;-)

Och det är ju inte nog med att man har rätt till barnledighet efter födsel....den är ju semestergrundande dessutom så när de väl kommer tillbaka till jobbet så har de så mkt semester att ta ut så de ofta blir tvångssemestrade ;-) Vi andra som jobbat hela tiden och INTE varit lediga har ungefär hälften så mycket semester som de ;-)

Och det märkligaste är att trots att man idag har SÅ jäkla förspänt som förälder så säger man ständigt att det är slitigt , att de inte får sova, att de inte har pengar.....osv ;-) Mm...jo jag har samma situation....jag får också dåligt med sömn men det beror på att jag jobbar som jag gör, dåligt med pengar får jag ju prioritera själv (vilket föräldrar inte tycks behöva), jag har det också slitigt men då heter det att "du har själv valt att ha djur"......JUST PRECIS....jag har valt själv, mitt liv, mina val.

Och nej, jag går inte runt och är irriterad på föräldrar med barn.Däremot är det lååångt i från självklart eller givet att det system vi har är varken bra eller rättvist ;-)

Eller vad säger ni om ni skulle behöva lägga en del av era skattepengar på stallhyra till mina hästar? Eller om jag ringer och "sjukar" mig för att jag tex har en häst som står med kolik (vilket är fan så mycket allvarligare än feber och snuva hos ett barn)? Eller om jag i Juli varje år tar "häst/hund-ledigt" för att få vara med mina djur?

Nej djur är djur och de har inte samma värde som människor (vilket egentligen är absurt) men djur är ju mina och många andras val framför barn.

Man MÅSTE kunna se saker lite objektivt också ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

ThereseTervakoski
ThereseTervakoski,
Ja precis objektivt 😂😂😉
nouw.com/theresetervakoski
stallhörnan
stallhörnan,
Själv hade jag välkomnat vård av sjukt djur. Hur många gånger har man inte fått trolla med knäna när de varit sjuka?
Dotterns häst skadade ögat svårt för 5 år sedan. Det krävde omvårdnad och medicinering varannan timma dygnet runt i två veckor. Fan vad vi trollade där alltså.
Och nej, man måste inte gilla barn och ja, man får tänka utanför boxen. 😃
nouw.com/stallhörnan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229