Jakt överallt

Den där jakten alltså….idag var det nog jakt precis överallt tror jag. Är det inte jakt så är det Fasaner….;-)
För stunden är det helt hopplöst läge och man vet fasiken inte vart man ska rida…..det är ju inte så att de sitter på pass för då är det ju lättare att undvika och hålla sig borta men nu när de är drivande jakt med lösa hundar och förvirrade jägare som korsar och tvärsar åt alla håll….man hör skällande hundar överallt oavsett åt vilket håll man ska…skittrist verkligen och det borde vara tidsbegränsat hur många timmar de får lov att jaga. Det är helt hopplöst att försöka passa in ridningen.
Biggi verkade ju inte heller så impad av blodlukten efter förra gången heller….;-) Här i bygden är de inte särskilt noga med att sätta upp skyltar (vilket de är skyldiga att göra) heller, de tycker väl att de ”äger” alla mark och alla andra ska hålla sig undan ;-)
Sen hjälper det inte att man har reflexer upp till öronen för jägare och ryttare är ingen bra kombo……inte här i alla fall. De tycker att vi bara ska hålla oss undan och att skogen är deras…..och när vi rider på vägen (på grund av jakten) så tycker bilisterna att vi ska hålla oss borta från vägen ;-) Inte lätt att vet avart man ska vara alla gånger ;-)
Men om de nu ska jaga så förbaskat så kan de väl ta och skjuta av lite Fasaner för de är verkligen inte till någon nytta kan jag säga!!! Det är sån jäkla invasion av Fasaner här och det beror INTE på att de förökar sig så galet….det beror på att jägarna föder upp ungar och sätter ut för att de sen ska kunna ha fasan-jakt….men de skjuter ju inte av i samma takt som de planetrar ut dem så vi får dras med odjuren när vi ska rida. Det kvittar ju hur många fasaner hästarna träffat på för de blir lika rädda varje gång. Inte så konstigt eftersom de gömmer sig i buskarna och lagom när man passerar så springer de rakt ut framför en eller så springer de rakt in i sidan på hästen…….och självklart skriker de hysteriskt samtidigt. I min värld är det riktiga skitfåglar och helt onödiga. Jag struntar i om de är fina att se på för de ställer till mer elände än de är av godo.
Jägare blir lite som förbytta när de kommer ut med en bössa i skogen.det är precis om det inte finns något viktigare i världen än just deras jakt….allt står still för nu är det jakt liksom ;-)
Sen litar jag VERKLIGEN inte på alla jägare häromkring…..vissa vet jag sköter jakten på ett bra sätt men sen vet jag flera som nog inte ens borde få hantera en bössa…..och det huttas fortfarande hos en del jägare vilket jag anser är fullkomligt vansinne….att ens tänka tanken på att dricka alkohol när man hanterar vapen?!?
Ja vi får se hur det ser ut i morgon….jag kan ju liksom inte bara ställa av mina hästar bara för att jägarna ska få irra runt i skogen efter något stackars rådjur….
Hur ser det ut för er andra under jakttiderna? Har ni problem hos er?

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer