Jobbfredag

När ni andra tar helg så åker jag och jobbar ;-)Nattpass idag så jag ska sova i eftermiddag som vanligt. Ingen mer än jag ska rida på förmiddagen heller tyvärr. Min plan var att rida ut med Rox men vi har bestämt att INGEN rider henne ensam i skogen tills hon är mer fokuserad. Det är inga som helst problem att rida ut men alla hästar blir mer ofokuserade då de är ensamma. Så för att det inte ska inträffa fler incidenter så ska alla ha sällis när man rider henne ute. Jag orkar inte att det händer något igen....nu är det "bara" 2 avsittningar som inträffat på senaste tiden men i alla fall.

Så jag rider henne på ridbanan istället. Biggi ska få klättra idag och sen kommer Anna och rider Aggish i eftermiddag/kväll. Ella och Jossan kommer också då.

Jag kommer nog inte hinna med så mkt mer än att rida Rox och Biggi tror jag...får se vad klockan hinner bli.Maken ska troligen fortsätta meka rallybil gissar jag.

Det är svinuskalltus ute idag också........har inte kollat tempen ute eftersom mätaren är trasig(?!)men det var i alla fall jacka på när jag fodrade. Hästarna har fått på sig täcken igen.....vårtider säger jag bara.....nästa vecka "lovar" de snö också........det ska i alla fall inte regna innan kl 14 idag.....säger dom ;-)

Pratade med Hanni igår.Hon ska ha fölis alldeles snart,i mitten på Maj..........jag vet EXAKT vad hon går igenom nu ;-) Vi uppdaterade lite och som vanligt kom jag fram till hur jag saknar vidsynta människor i min närhet ;-) Men det är bara att bita ihop och stänga öronen från Jante och all småsinthet här ;-) Jag tror det sitter i jordytan........eller jag vet i fan varför ö-bor blir så trångsynta?!? Jag pratar såklart generellt. Bara kolla detta med VBR-kursen.......detta är en hel ö som dessutom är den hästtätaste "kommunen" i landet och vi är 9 st?!?!?!? På fastlandet har man fattat värdet av VBR och varenda kurs är smockfull och det är svårt att få platser......här märks det att hästfolk tycker att det är "konstigt"......"jag kan själv"......."mitt sätt har alltid fungerat"........"vem kan lära mig?!? Jag är ju bäst på Gotland"............hahahaha. Ja men en dag vaknar de väl ur sin koma och kommer på att det finns en hel del att lära utanför deras lilla komfortzon ;-) Sen handlar det om pengar. Ö-bor verkar vara mkt fattigare än andra människor?!? Fast det går bra att skaffa (felinpassade) sadlar för 40-50 000:-........träns för 2-3000:- ............hjälmar från Samshield för sådär 5-7000:- men att lägga pengar på utvecklingen(som många behöver dessutom) är inte aktuellt ;-)

Jo jag vet, nu sitter det massa människor och blir irriterad på mig för mina åsikter men det är ett faktum och som vanligt står jag för varenda ord.Detta handlar INTE om att jag tror att jag är BÄTTRE.....endast mer insiktsfull ;-) Och visst är det surt att någon påstår att att ryttare på ön behöver uppdatera sina kunskaper......;-)

Sen är det såhär.......även om man inte rider svår klass i någon disciplin så innebörd inte det att man inte har ÖGA för att se hur illa andra rider. Men det finns en kultur att om man inte själv tävlat samma klasser så ska man hålla käften. Det främjar ju bara ännu mer hur trångsynta människor är ;-)

Ja ja nu sladdade jag iväg lite ;-) Men det är ett ständigt återkommande ämne och jag blir galen när människor inte är ödmjuka inför kunskap och inför hästens bästa.

Nu ska jag ta en kaffe innan Biggi ska få klättra. Det blir den stora dunjackan idag kan jag tala om......funderar till och med att lägga på ett ländtäcke på honom.........brrrr.

Kaatjiing ;-)


  • Hästarna

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229