Kakelkriget är över.........

Vi har ju kaklat ett par dagar och nu var det dags för fog..........detta borde någon ha spelat in....hahaha. Nej det är såklart inte optimalt att foga i den här värmen,jag vet ;-)Men vi behöver bli färdiga och komma vidare också. Maken blandade fog. Han skulle foga och jag torka................mmm....där ungefär startade kriget ;-) Till saken hör att min make inte är särskilt stresstålig.......eller rättare sagt, inte stresstålig överhuvudtaget ;-) För att uttrycka det milt så gick han i toppspinn totalt över att det skulle brinna fast och att vi inte skulle hinna med. Och ja det torkar fort men om man arbetar effektivt UTAN att bli hysterisk så hinner man med. Och det går knappast fortare för att man hyperventilerar heller.....hahaha.

Jag föreslog att vi skulle ta en kvm i taget men maken "kan" så han blandade halva påsen............ja och då är det ju bara att köra på, det går ju liksom inte att backa bandet ;-) Sen föreslog jag att JAG skulle foga och han torka men det gick då INTE för jag var alldeles för långsam ;-) Ett tag trodde jag nästan att han skulle få en hjärtinfarkt på kuppen.....;-)

Men till slut fick jag honom att inse att det enda vi kunde göra var att fortsätta jobba på så skulle det gå bra...och det gjorde det :-) Sista väggen tog vi på kvällen och då var det inga som helst problem ;-)

Man kan ju tro att vi precis träffats och inte känner varandra ordentligt....FEL.....hahaha....men såhär har det alltid varit. Han vill ha det på sitt sätt, jag rycker på axlarna och säger "visst". Går det åt pipsvängen så säger jag "det är inte hela världen". Han stressar, jag kyler ;-)

Och trots att vi är SÅ olika så teamar vi otroligt bra när vi ska göra saker, kanske just för att vi är så olika. Jag väljer alltid mina "krig", han tar ALLA krig...hahaha. Men han är min soulmate oavsett :-)

Men vi började dagen med att rida ut. Aggish hade en mindre bra dag och skuttade runt hela tiden. Han hade mitt magiska flugspray OCH nosnät....men jag tror att han freakar ut för att det finns flugor RUNT honom.....ja den killen är VERKLIGEN speciell och jag tror att hade han hamnat hos någon annan så hade han nog inte levt.....eller så hade han varit sällskapshäst ;-) Man får ta honom som han är och jag älskar honom ändå för när han INTE freakar ut så är han helt underbar att rida :-)Man får bara acceptera läget helt enkelt ;-)

Biggi fick vänta till i går kväll. En hygglig RW för honom men vi började på ridbanan en kort stund.Han gillar ju inte ridbanan men vi brukar ta en kort sväng där nästan varje gång vi rider ut för att han bara ska gilla läget liksom ;-) Och det gjorde han i går också. Sen hade han en sån där "good-feeling"-dag i går. Han matade på och när han har de dagarna så vill man inte kliva av :-) Han ger en sån makalös känsla och jag kan nog säga att av alla hästar jag suttit på genom åren så är han den absolut häftigaste :-) Och det har ju blivit ett antal pållar man ridit.... ;-)

Sen senare på kvällen så fogade vi som sagt klar andra väggen och som vanligt var klockan närmare 22 innan vi kom in och åt kvällsmat ;-)

I dag är det precis lika hett som alla andra dagar. Ni kanske tycker att jag borde vara tacksam för värmen nu när jag har semester......jo det är skönt men +20 hade räckt alla gånger ;-)Vi har ännu inte lyckats komma i havet men vi ska väl göra det nu när ön börjar tömmas på folk ;-)

I dag blir nog en mellandag. Det går inte att rida och vi är färdiga med kaklet. Maken ska byta olja på bilen eftersom vi åker till fastlandet på torsdag morgon. Vi ska ÄNTLIGEN träffa Stina och Anders :-) Stina är en väldigt god vän sen väldigt många år tillbaka.Vi har jobbat ihop, bott ihop, busat ihop....gjort otroligt mycket galna saker tillsammans så vi har alltid hur mycket som helst att prata om :-) Sen står Röskva hos Stina till försäljning så det blir roligt att se hur hon har det nu, det var ett tag sen jag såg henne.

Vi får se vad dagen erbjuder ;-)

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229