Kämpar på....

Kämpa på…
Ett jäkla dritväder idag också….inget regn på eftermiddagen men grått och fuktigt. Va uppe vid 12.30 och fixade klart Aggish för att åka till ridhuset.
Han va lite overload så att säga ;-) Han blir ju spänd och tittig men flyger i alla fall inte i luften som Biggi gör ;-) Däremot är han rädd för precis ALLT. Han kastade sig för något och varvet efter när vi skulle passera fick han syn på ”märkena” som han själv gjort i underlaget och då tvärnitade han och kastade sig igen……suck. Sådär höll han på mest hela tiden de första 30 minuterna. Jag brukar lina honom innan bara för att få igång honom och slippa traggla med alla hans jagskiterpåmig-skutt för det tar så mkt onödig tid. Men det var en annan tjej i ridhuset samtidigt och då vill jag inte ta ”onödig plats”….ja ni minns ju tjafset tidigare ;-) Så jag satt upp och red direkt efter att jag skrittat honom för hand en stund först.
Nu har han ju inte fått dressyr-jobba på länge så man får ju lägga ribban på rätt nivå så att säga. Dock tyckte jag ändå att han fokuserade hyggligt bra ändå. Däremot tyckte han såklart att det var jobbigt efter en stund och galoppen blev väldigt guppig så att säga….hahaha. Men med Aggish kvittar det hur mkt han krumbuktar sör han har inte samma snärt i sina bus som Biggi så man skrattar mest åt honom ;-) I alla fall så är det härligt när han är så glad :-)

När jag kom hem mockade jag boxarna och fixade klart allt annat. Elin kom precis när jag kom hem också. Hon ville rida på ridbanan och trimma lite så det fick hon göra. Jag talade såklart om att han va behandlad i Tisdags så hon tog det väldigt lugnt.
Däremot fick jag gå ned på ridbanan och ta reda på all jävla tråd som låg som spaghetti överallt…..sista stormen slet sönder det mest av tråd och ”stolp” men jag lyckades få ordning på det i alla fall. Biggi var ju alert (som vanligt) men Elin va konsekvent och krävde att han skulle jobba på i trav UTAN 500 galoppinslag ;-) Såg bra ut och jag antar att det gick bra efter att jag gick därifrån också, hon har i alla fall inte hört av sig om något annat ;-)
I morgon har jag en Optimering kl 12 men ska se om jag kan flytta fram den till 15. Det ska regna hela dagen och det skulle vara skönt att få komma under tak med EN häst i alla fall ;-) Och efter 15 går det knappt att rida där eftersom hyresgästerna börjar droppa in vid den tiden. Så planen är nu att åka dit vid 12.30 och rida Biggi och jag kanske tar med mig Aggish också när jag tänker efter. Då borde jag hinna hem till 15 tycker jag….eller det MÅSTE jag ju göra såklart ;-)
Maken for runt på trakten idag och hittade faktiskt det perfekta skåpet som vi ska göra hundkoja av att ha i sovrummet. Det var iofs superfult eftersom det var furufärgat….HATAR verkligen furu…..men nu är det ommålat och det blev vitt :-) det kommer bli as-kalas :-)

Sen ska jag ”pynta” det med detaljer i guld. Sänggavlarna ska också pyntas med guldfärg. Det är ju ”snidat” på sängen som jag ska fylla i med guldfärg. Åh nu blev jag sådär hysteriskt pyssel-sugen…..det va så längesedan jag hade tid med det. Har ju precis hur många pannband och tävlingsluvor som ligger och väntar på att bli slutförda…..men det får bli framåt våren om jag har mer tid.
Vi har flyttat in sängen och min mys-fåtölj i sovrummet och det blir kanoners. Ska fota i morgon så får ni se :-)
I går hade jag en riktig dipp….beroende på att man ibland har kontakt med personer som suger ut precis all energi ur en….och som dessutom har förmågan att göra vad de kan för att trycka till en. Normalt sett tar sådant sällan på mig men i det här specifika fallet råkar det vara en person där jag sitter lite i en beroende-sits….och jag vet, det är SÅ förbannat fult att utnyttja det men så ser livet ut tyvärr…..sådär lite ”vuxen-mobbing”…….
Men idag har jag pratat med en kompis och borstat upp mig lite :-) Så det känns bättre i alla fall. Faktum kvarstår dessvärre men jag vet mitt värde så jag får försöka ”stänga av” lite ;-)
Mja det var väl allt för nu. Jo nästa vecka blir det soooool har jag hört. Jag laddar redan nu för det och blir genast på bättre humör ;-)
Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

mariellefriman
mariellefriman,
Vill se slutresultatet sen! 😀
nouw.com/mariellefriman