Konditionsträning

Startade dagen med stallet.Lena kom vid 8.30 med Kanelbullar :-) Så då var vi ju tvungna att fika lite ;-) Gjorde sen klart stallet lagom tills Mimmi kom och skulle träna. Vi hade en dialog om hennes häst då jag tycker att hon beter sig lite avvikande i ridningen. Vi pratade som sagt om det och bestämde att vila hästen och få ut en Equiterapeut så fort som möjligt, sen tar vi det därifrån.

Efter det gjorde vi i ordning Aggish och Elliot och red ut för en konditionsrunda. Helt fantastiskt höstväder med sol, hög luft och lite sådär krispigt :-) Hästarna kände också av det fina vädret och var väldigt glada ;-) Vi intervallade trav och lite galopp. Vi har dåligt med bra galoppsträckor hos oss så vi passar på när det är lite bättre underlag på sina ställen. Jag väntar ivrigt på att få svar på om jag får rida på stubben där jag var häromdagen.....men svaret hinner väl inte komma förrns det är dags att plöja.....:-(

Vi skrapade ihop dryga milen.....tror till och med att det var lite mer. Men även om man iland själv inte tycker att man får till de där ultimata kondispassen så var ingen av dem svettiga, inte ens under sadeln?!? Och Aggish har redan satt vinterpäls så han ser ut som en Isbjörn ;-) Han ska förståss klippas men han fäller grymt mycket nu så jag får vänta ett tag tills den värsta fällningen är över.

Biggi vilar som sagt ett par dagar men fick stå inne och musa en liten +meny under tiden som vi red. Såg att Aggish smalnat lite......liiiite för mkt så jag ökar på både hö och kraftfoder till honom nu. Så himla lustigt det där med hullet för det går över en natt att revbenen skymtar?! I går syntes det inte alls och idag när jag tar av täcket så ser jag att "fett-filten" är för tunn.....märkligt.

Linda och Jossan kom precis och ska rida ut på Rox och Guiness i skogen. Rox har inte ridits på hela veckan så det bästa för henne är att få komma ut i skogen då. I morgon startar dagen med träning kl 10.00 och sen ska Aggish få ett trimpass är planen.

Nu ska jag fixa lite här inne en stund tills maken är klar.Han håller på att snickra på ligghallen till den nya lösdriften.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer