Konstiga reaktioner............

Hur stort behov har människor egentligen att vara betydelsefulla? Att vara något "stort" eller "omtalat" i något sammanhang? Ibland kan andra människor (ganska ofta) VERKLIGEN förvåna mig i sina reaktioner över saker.

Maken och jag har ju spekulerat lite i kostnad osv i att bygga ett ridhus...luuuugn vi SPEKULERAR bara än så länge ;-) Vi är sådana, vi älskar att drömma och planera :-)

Hur som helst så har vi kollat på lite olika lösningar och där någonstans kom jag på att jag skulle undersöka hur många ryttare på bygden som skulle kunna ha intresse av att använda det. Att ha ett ridhus som BARA jag rider i vore ju nästan lite väl lyxigt ;-)

Så jag skriver ett inlägg i gruppen vi har på FB........;-) Summan av det hela är att det finns underlag, inga konstigheter. Men det som ´roade oss var reaktionerna....hahaha. Alltså jag förstår om folk tänker "wow tänker de bygga ridhus"...och till och med tänker säkert vissa "vart har de fått pengar ifrån,hur har de råd med det".....de reaktionerna är väl i sin ordning för så hade säkert jag också tänkt.

Meeen att det startas en diskussion där det går ut på att "det redan finns 2 ridhus" och att vi kommer aldrig kunna driva det ekonomiskt att bygga ett eget ridhus och också att det inte behöver vara så stort ?!? Fast det var ju inte DET frågan gällde?? Hur vi i så fall finansierar det, hur stor det ska vara och sen hur vi ska driva det........bör väl ändå vara vår sak att lösa,right?

Jag tycker det är vänligt av oss att ens ta med socknens ryttare i beräkningen så att de i så fall skall kunna rida inomhus på den del av året det krävs?!?

Men .....som vanligt....jag tror det är Jantelagen som kryper fram. Vi ska inte tro att vi "är något" och vi ska hålla oss på mattan helt enkelt ;-) Nu är det tyvärr så att varken jag eller maken förstår den där Jantelagen,vi har aldrig läst den så det funkar inte på oss ;-)

Det finns ju en del andra anledningar till att sätta upp ett ridhus också i så fall ;-) Det finns hur många gårdar som helst till salu på den här ön......men inte så många med ridhus,ridbana,stort stall osv.......;-) För någon gång i framtiden när vi inte orkar driva det längre så kommer vi ju att sälja gården troligen ;-)

Min stora dröm har alltid varit att bygga ett ridsportcenter där det finns ridhus,ridbana,gräsbana,terrängbana,gäststall,parkering osv. Sen finns det andra som har byggt ridhus på sin gård men kanske inte riktigt lyckats med att få igång någon riktig levande verksamhet. Dock är jag rätt säker på att det beror på andra saker.

Att ha en levande verksamhet kräver social kompetens och vilja att ryttare och hästar ska trivas och VILJA använda anläggningen. Den måste drivas med aktiviteter som lockar ryttare på alla nivåer. Man kan inte bara rikta verksamheten åt sitt eget håll och det man själv tycker är roligt eller minst besvärligt.

Eller jo det kan man såklart om man vill. Man kan absolut göra det men då kan man heller inte förvänta sig att andra ska VILJA vara delaktiga när man bjuder in med armbågen ;-)

Men det kan vara svårt med befolkningen här på ön. De är väldigt lika smålänningar ;-) Jag älskar dem men de kan vara svåra. De är väldigt konflikträdda och ganska trångsynta. De har lätt för att fastna i det negativa och det känns som om ön ligger minst 10 år efter i utveckling mot övriga landet. Man vill gärna vara "världsmästare på sin egen ö" men inte så gärna mäta sig mot motståndet på andra sidan vattnet........Jantelagen är den lag som regerar och man ska fasiken inte komma hit ned som fastlänning och "prata högt" och ha massa visioner. Men trenden börjar vända av den enkla anledningen att det blivit en ganska stor inflyttning. Fler och fler fastlänningar etablerar sig här och driver butiker och andra företag. Det skapar konkurrens vilket är oerhört viktigt för ö-borna.

Lite Lördagsfunderingar ;-) Vi får se hur våra planer går vidare.

Kanske blir det ett ridhus, kanske inte ;-)

Nu ska det i alla fall bli träning för mina elever som snart är på plats ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Snacka om att jobba i motvind hela tiden , trist. Så är det tack o lov inte här där jag bor .
nouw.com/fia_jungdalen