Lagen om alltings jävlighet-Murphy´s Lag......

Ja herre gud...........i dag skulle precis allt gå åt fel håll. Det började redan igår kväll när jag kom hem....maken snarkar så ibland tänker jag "om jag tar kudden och håller för ansiktet på honom......"........hahaha,nä såklart gör jag inte det men tanken har ABSOLUT funnits där tusen gånger....och som vanligt...det är ALLTID jag som måste byta sovrum......grrrrrrr. Men nu i eftermiddag får jag sova i lugn och ro i alla fall ;-)

Ja i morse så kom jag ut till två boxar där det såg ut som en elvisp stått på hela natten?!? Det tog 2 timmar att mocka 2 boxar..........helt ärligt.........2 jävla timmar?!?

Så klockan var redan en bit över 10 innan jag hämtade in Biggi. Dressa honom och lagom när jag var klar så hör han "något".......jäkligt oklart VAD....men han får ett frispel och blir så jääääävla rädd att han steppade runt som en propeller inne i stallet. Och när jag kommer ut på gårdsplanen dansar han svansjön i säkert 3-4 min innan pulsen började gå ned på honom. Jag hörde att det var hundar precis överallt i skogen åt alla håll och jag funderade på vart tusan vi skulle ta vägen?!? Men det blev ned mot vår egen skog på grusvägen. Jaha......ja då åker grannen PRECIS in på grusvägen bort till sin eldningshög som ligger 2 dm från grusvägen. Lagom när jag är 20 meter därifrån så tuttar han på högen så lågorna slår upp och ett par sekunder efter det kommer en tjock röktunnel rakt på oss.............hm,ja jag kanske inte behöver gå in i detalj på hur Biggi tog detta ;-)

Jaha så jag tröttnade ur och vände och red upp mot Sandsjö istället och tänkte att "här måste vi väl ändå få kunna rida ifred".........nja.....eller jo men precis när vi passerar grannens (samma) tomt så får någon av deras kalkoner vårkänslor...........hahaha........och nu var ju Biggi som en fiolsträng sedan innan så det bara fortsatte..........det var som att försöka trycka på ett cementblock och jag vet inte hur många gånger vi roterade på vägen för allehanda saker efter det.......till slut orkade jag bara inte längre så jag klev av och traskade en bit, typ upp till Sanda vilket är kanske 500m. Där satt jag upp och fortsatte. Förutom att Biggi är så jäkla skitnödig HELA tiden så traskade han på. Det är studs till höger-till vänster-rakt upp-bakåt......måste vara ganska komiskt att se oss bakifrån för det är verkligen slalom var 5:te steg ;-) Men planen var nu att tömma honom ordentligt så jag satt ena fingret runt martingalen och sen gasade jag bara framåt. Till slut....efter 6 km trav började han frusta och slappna av något och det var först DÅ som jag kunde få han ordentligt på bettet i handen. Men då var han så trött att han inte orkade "stöka"......men sen var han ju tvungen att göra ett sista tappert försök...........pallnit och en 180 graders....heeeelt utan orsak för det fanns verkligen INGENTING att blir rädd för. Det gjorde han BARA för att han kände att jag hade börjat "få grepp" om honom.....hahaha. Men då blev jag faktiskt förbannad och dunkade på honom och sa till att "det där var förjävla fult gjort"....och det fattade han för sen trummade han på SÅ himla fint och avslappnat ;) Svettig efteråt-JA, både han och jag ;-) Men vi fick ihop en mil i alla fall :-) Och sen var då klockan nästan 13 och jag fick rappa på för att bli klar med fodring,vatten,prylar osv. Blev klar för 30 min sedan och har precis fått i mig en knäckemacka och NU ska jag sova. Aggis får då vila även om planen var en annan :-(

Jag är så jäkla trött hela tiden och jag vet att jag måste sköta sömnen och FÅR verkligen inte bränna i båda ändar igen......been there-done that.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229