Låna ut....fodervärd

Jag har funderat på en sak ibland....det här med att "låna ut" eller ha "fodervärd"....jo absolut att man kan låna ut hästen för att man under en period inte har tid för häst i sitt liv eller liknande.

Men det är ganska ofta jag ser annonser där man "lånar ut" 2-3-4-åringar under 1-2 år.....i min skalle innebär det att någon annan får ta mitt ansvar för att rida in och utbilda en häst åt mig.....som jag sen kan skörda frukten på....utan att ens ha behövt betala för det?! Det är såklart ett smart sätt att få hem en färdig häst billigt ;-)

Men finns det verkligen någon som tar en 2-3 åring på foder under begränsad tid? Jo visst om man ska ha den som sällskap men i annat fall förstår jag VERKLIGEN inte vitsen med det?

En sak är det ju om man har en unghäst som man kanske inte reder ut, som är inriden och som ska utbildas....att man då lämnar bort den till någon som kan tävla igång den under 1-2 år.Men att ta tillbaka sin häst lagom tills den är klar för att börja tävla (ja om det nu är det man tänk att den ska göra) känns lite taskigt listigt....eller finns det någon "fördel" med detta som jag inte kan se?!?

Ja jag skulle ju kunna lämna ut Tina "på foder nu fram tills att hon är typ....ja typ 4-4½ och sen ta hem henne. Då är hon ju liksom "klar" att börja arbeta och jag har fått henne både inriden och liiiite skolad under tiden gratis.....

Ja själv skulle jag aldrig komma på tanken att göra det eftersom jag inte litar på andra vid första uppsittningen och de första turerna, det vill jag göra själv. Men uppenbarligen finns det andra som tycker att det är helt ok....personligen skulle jag känna mig lurad om jag först fick rida in hästen och utbilda den gratis och sen dessutom tar de hem hästen lagom tills det roliga börjar...hahaha.

Ja inte vet jag....jag kanske är lite trångsynt ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229