Långtur

Magiskt .. blåsigt men ändå helt ok 😎Började gårdagen med att röja bort massa sly på baksidan av stallet, satte igång tvättmaskinen med 2 vintertäcken och lagom till 11-kaffet kom Lena och Moa (?!?)...henne har jag nog inte sett sen Augusti 😎Men så är det med tonåringar, de dyker upp när solen och värmen kommer 😎

När Jossan kom vid 13 så red vi ut tillsammans med Guiness och Aggish på långtur. De fick trumma på ganska bra utan att för del skull köra helt slut på dem. Aggish är ju inne i en hopp-i-skutt period så även i går ;-)

Biggi gick i töm och hade några hjärnsläpp ;-) Nu var det ett tag sedan han hade det och igår visade han upp sig ordentligt ;-) Grannen stod vid sitt garage och tittade och undrade nog om Biggi hade alla hästar hemma.....hahaha. Han tyckte antagligen att han var vääääldigt duktig när han luftade ;-)

I dag var det ännu bättre väder eftersom det inte blåste(knappt). Lena hängde på med Guiness för jag ville ha lite draghjälp med Biggi när vi skulle rida långa rundan eftersom han aldrig gått den tidigare. Det är väldans mkt konstiga saker på den och Biggi är som han är.......en orolig själ ;-) Men det gick bra och han skötte sig fint även om han helst vill gå i svansen på Guiness ;-)

Efter det blev det en fika och precis lagom kom Linda förbi och joinade oss. Sen var det Elliott och Aggish som fick flåsa på ganska bra med bara trav och galopp i 45 min. Vi roddade lite efter det när vi kom hem och sen åkte Lena.

Jag har varit kvar och tvättat täcken,borstat rent schabrak från hår..........alltså vita hår!!!!!! Vad är det för fel på vita hår??? Det går fan inte att få bort dem från schabraket....de flyger tillbaka och man kan hålla på hur länge som helst men det ser likadant ut efteråt ändå?? Däremot Biggis hår borstar man bort hur lätt som helst?! Det måste vara en annan sort de där vita håren.....

Sen har jag plockat mer sten i hagen som vi fyller ut en plats där vi ska ha hösilagebalar sedan. Maken kom hem och körde fram den stora leksaken så nu är det nästan färdigt där. Skönt att få något gjort.Det är så lätt att hela tiden skjuta fram saker och sen står vi där i Augusti/September utan att vi fått nåt gjort.....som vanligt. I år SKA vi fasiken bygga ut foderkammaren om jag så ska anställa någon till det.....;-) Sen ska vi hämta hem en rundcoral som jag vill göra skrittmaskin av med tiden ;-)

Well, nu är nog i alla fall hälften av alla vintertäcken tvättade. Sen är det ländtäckena kvar så det kommer gå några maskiner till. Sen tvättar och impregnerar jag åt andra också så den här årstiden går maskinen hela dagarna under några veckor.

Alltså....kolla "vår" lilla "Trassel" (Tina). Jag ä SÅÅÅÅ jäkla stolt över henne och Paula :-) Tänk att Trassel är vår uppfödning :-) Det kommer hända saker framöver men inget jag kan outa ännu ;-) Kolla den galoppen,den skallen,den inställningen :-)

Nu är dagen slut för min del kan jag säga ;-) Ska äta morotsplättar ,kolla tv en stund och sen somna ovaggad ;-) I morgon rider jag på förmiddagen, sover på eftermiddagen och jobbar på natten. Gör vändpass så jag går av 07och går på 14.45 igen på Tisdag....sånt är livet så på tisdag vilar båda killarna.

Kastjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229