Långtur

I går började maken och jag med att åka och hämta lite nya bommar.De är lite fuktiga så de ska få ligga till sig lite och torka innan jag målar dem. Börjar få slut på färg också så det är tur att det bara är 10 bommar ;-)

Jag vet inte vart dagen tog vägen för vi satt inte i sadeln förrns vid 13.30.....lite oklart exakt vad jag gjorde fram tills dess....;-) Jag har i alla fall skurat lådorna i spolspiltan och tvättat flugtäcken eftersom den säsongen äntligen går mot sitt slut (tack gode gud för det). Absolut att jag tycker om sommaren,tro inget annat men med två flug-galningar så är jag inte längre så imponerad av de där insekterna ;-)

Vi kom i alla fall iväg (jag och Lena)vid 13.30 och var hemma vid 16(?!?!?). Än en gång vet jag inte vart tiden tog vägen men vi hittade en del nya vägar som iofs ligger ganska långt bort från oss. Det tar nog 35-40 min att ens komma dit och såklart lika lång tid tillbaka. Det går utmärkt att rida långt men senare i höst och vinter kommer vi inte hinna rida de där långsnurrorna. Hittade ett par nya fina galoppvägar vilket hästarna verkligen njöt av. Aggish va duktigt förbannad på insekterna (som vanligt) och jag fick åka "uppskjutet" sådär 200 ggr.....min rygg är därefter idag :-( Men han bet ändå ihop nästan hela vägen (trots allt) tills vi hade ett par km kvar hem.......sen va vi tvungna att trava sista biten för att jag skulle kunna hålla honom på marken.

Biggi gick i töm och vi kämpade med att få honom att arbeta ordentligt med sitt vänstra bakben där han är lite lat....bara 2-3 härdsmältor igår.....sen gjorde det inte saken bättre att det blåste halv orkan heller. Oftats bryr han sig inte så mkt av att det blåser men igår var det på nivån så att saker flög iväg från marken.....;-)

Jossan var här och red Guiness också så vi tog en fika i stallet efteråt.

Nu ska jag visa mina fynd :-)

Lite "ordning och reda"-lådor med smörjprylar.

Sen mina underbara stigläder.Synd att ni inte kan känna på dem för de är så himla fin kvalité på :-) Sadelgjorden är en kort Amerigo-gjord som jag har en likadan i svart.Den går då inte att köpa i Sverige längre av oklar anledning men Ergox2 hade en kvar sen tidigare. Absolut bästa gjorden jag haft men är då sviiiindyr istället.....benskydden är vardagsskydd från LeMieux. Inte använda ännu men provade och de satt bra.

Tränset köpte jag faktiskt på Gekås. Det är väl inte super-kvalitet på det men efter att jag oljat det så blev det mkt bättre. Beställde sedan en kort martingal som jag kan ha till förbygeln (om han behöver förbygeln sen).

Sen var det som vanligt lite småsaker men inget som är intressant att se direkt. Det jag BORDE köpt var hovfett eftersom jag upptäckte igår att Guiness och Rox hovfett var helt slut......men det går ju att köpa här hemma såklart ;-)

I dag tror jag det blir ett dressyrpass för Aggish och Biggis ska nog få följa med Guiness ut i skogen. Hoppas och ber att vi ska få en insekts-fri tur så han kan skritta och röra sig mer på marken än i luften ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer