Ledig Måndag

Gårdagen.....det är knappt så att jag minns den.....efter brist på sömn så blir det lite blurrigt kan man säga ;-) Men vi kom iväg som vi skulle och Lena var här tidigt och hjälpte mig med stallet. Aggish hade INTE gjort mer än 2 kissfläckar på hasorna vilket gick bra att få bort.

Vi hade väldigt gott om tid när vi kom fram så vi fluffade runt i godan ro. Lastade av och klädde på Aggish och sen satt jag upp och skrittade ut i den närliggande skogen en stund. Vi hade räknat noga på hur mkt tid jag hade men när jag sedan kom tillbaka från skogen och gick upp mot ridhuset var det plötsligt ingen tid alls kvar?!? Jag hade ju bara skrittat liksom.......fattar inte vad som hände men det visade sig att de plötsligt flyttat om några ekipage och jag hade blivit framflyttat några starter....?!? Ja jag är ju inte den hysteriska typen och det var ju faktiskt bara en programridning.......men det resulterade i att Aggish va loj och hade ingen bjudning......han va ju inte ens varm. Så de neddragen räknar jag inte, sen kickade han en del eftersom jag fick dutta på honom med krokarna (vilket han hatar såklart)och det var ju för att han inte hunnit vakna ;-)

Men frånsett detta fick jag kommentarer om för tidig halt vilket var helt korrekt. Ett par kantiga volter vilket också var helt korrekt. Ja det var såklart mer men nu ligger protokollet i stallet så jag får sammanställa det senare. Men vi hade som lägst 5 (som jag räknat med) och som högst 7(som jag inte räknat med). Jag hade ju inte ens ridit programmet innan vilket såklart är slarvigt av mig ;-) Så med det i ryggen så fick jag en bedömning som jag hade förväntat mig ;-) Jag åkte ju för att få en fingervisning och det fick vi. Det som var absolut bäst var att Aggish skötte sig super. Trodde han skulle vara skiträdd för dressyrstaketet men han glanade lite på det och sen släppte det. Däremot var han rädd för bommarna som låg uppe på sargen....sötnos ;-) Så nu vet vi att han fungerar på en dressyrbana, vi vet att han måste ridas fram ordentligt,vi vet att vi måste bli myyyyyycket stabilare ;-) Sen måste jag "våga" släppa fram honom också. Det blir ju lite omedvetet att jag inte släpper på för han rör sig väldigt mycket och jag har inte riktigt hittat balansen i dressyrsadeln ännu så jag får svårt att följa honom. Men vi sliter på och han är såååå himla duktig och såååå himla fin att rida. Kan matte sen också hitta synk med sin fina häst så blir det bra i framtiden :-)

Men veckan fortsätter med dressyrträning i kväll också :-) Jag laddar för den och ska verkligen försöka tänka på varenda kommentar jag fick igår :-) Men jag måste också vara rättvis mot både mig och Aggish...........vi har verkligen inte tränat alls på superlänge och de korta "dressyrpass" vi gjort på ridbanan är ju knappt att räkna med. Jag har ridit i skogen istället för att det är mitt favvoställe. Men nu ska vi sätta fart med träningen :-)

I dag ska Biggi ut i skogen. Jag väntar och hoppas på att hans sadel kommer denna vecka också :-)

Känner mig ännu lite "bakfull" trots att jag sov i natt. Vi lade oss vid typ 20.30 i går och somnade kanske 21.30. Sen sov jag 1,5 tim på eftermiddagen när jag kom hem. Och tyvärr klarar inte min rygg att ligga för länge så idag känner jag av det.....moment 22 kan man säga ;-) En natt är ungefär det ryggen fixar men sen pajjar den :-)

Nu ska jag ut och mocka stallet. Lena kommer nog vad det lider också.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer