Leta ,leta, leta

Oj oj oj…..
Tänk att vissa saker ska vara så omöjliga?!? Jag letar som en tok efter ett par benskydd till Biggi. Jag vet exakt vad jag vill ha men plötsligt finns det inte att uppbringa överhuvudtaget….det är Lorenzini och de ska vara bruna…..men det går bara att hitta svarta och grå. Inte för att det är superakut men det är så himla irriterande. Det finns inte ens på begagnatmarknaden.
Well, Biggi och jag har varit i skogen en tur idag. Han var ”skitnödig” som vanligt men snäll……eller han är ju aldrig ”dum” men kan ju bli lite trixig om han är på det rödhåriga humöret ;-) Jag fick kliva av en gång då han backade rakt ned i ett lamstängsel…..vill ju inte har fler skador och att slå honom för att få han att gå fram skulle aldrig falla mig in.
Men sen satt jag upp en liten bit framöver och han trummade på. Det blev ett par 180-graders vändningar och jag gissar på att det var rådjur i skogen för han blev väldans spänd ett tag.
Men han känns superfin och fräsch i alla fall. Vi skänkelvikade oss hem vilket han gjorde bra. Han fattar inte riktigt alla gånger och vi är ganska så säkra på att han är väldigt dåligt inriden….eller han är inte alls utbildad. Han har fått lov att bara ösa på helt enkelt. Men det som är väldigt skönt är att han inte försöker slå sig fri alls längre. Han försöker hela tiden att göra det man ber om ifall man inte stressar honom och han blir väldigt nöjd när han lyckas.
Jag väntar och hoppas att sadeln kanske kommer i slutet av veckan…..men det gör den nog inte ;-) Mer troligt i nästa vecka. Så när den stora lastbilen kom inbackandes på gården hoppade hjärtat till och jag tänkte först ”kommer min sadeln nu”….men insåg i samma sekund att den knappast skulle komma med den jättestora lastbilen….hahaha…..däremot kom fodret :-) Och det gick snabbt för inom 1 tim var 11 säckar bokade ;-) Så fortsätter det såhär så måste jag få hem en pall igen ganska snart. Vi får trixa lite för att få in säckarna överallt men det ska nog lösa sig. En del av det är ju till våra egna hästar såklart.
Vi får stuva in lite säckar i medryttarboden och resten får vi fördela i de 3 sadelkammarna i stallet. Det blir bättre plats till våren då vi bygger ut foderkammaren också.
Aggish har fått en välförtjänt vila idag. Jag skulle bara gå ut i hagen och byta till ett svalare täcke idag……..tramsnisse!! Tror ni han skulle komma eller….hahaha. Nä knappast. Jag fick gå in och hämta höpåsarna och då gick han in i ligghallen så jag kunde mota honom där. Dock uppförde han sig som om jag skulle avliva honom….full panik….hahaha….men till slut lugnade han sig och stod som om ingenting hänt så jag kunde byta täcket på honom. Han är verkligen speciell den killen ;-)
I morgon rider Anna ut Aggish i skogen och Biggi ska gå i töm. Jag ska till läkaren och kolla upp min jäkla fot som gör så förbannat ont hela tiden. Och sen jobbar jag kväll efter det.
Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229