Lill-Märta och Stor-Märta

Började med Lill-Märta idag.det blev mkt skritt på grund av att hon e så öm i framfötterna.Däremot förhindrar det inte henne att göra "rump-rusningar"....sådär 102 st eller nåt ;-) Efter sådär 30 st tröttnade jag och påbörjade operation "sluta-nu-för-fan-att-rusa-in-i-dig-själv"....jag satt henne i arbete och hon fick inte ens snegla varken åt höger eller vänster. Det var en bra lösning även om det bara kunde ske i skritt. Sparka på och ta ihop henne så blev det till sist inga fler rump-rusningar" alls.

Tog en sväng på ridbanan,mest för att se hur underlaget va.Det börjar torka och i morgon(om det inte regnar mer) så kan jag kanske rida mitt program på Lizza inför Söndag :-)

Efter det var det lunch-hö och samtidigt kom en kompis förbi som numer bor på fastlandet.De flyttade för 1-2 år sedan och köpte en hästgård där. De stormtrivs och längtar ingalunda tillbaka till ön ;-) Hästmässigt är det såklart bättre,inte så trångsynt och litet och möjligheterna är såklart större oavsett vad man vill göra.

Sen va det Stor-Märtas tur. Hon va på hugget som fasiken och lekte kulle med mig när jag skulle ta in henne så hon va ju i princip uppvärmd o klar att arbeta direkt när vi kom iväg ;-)

Hon e ju kul så för ju mer man anstränger henne ju mer taggad blir hon ;-) När vi travat och galoppat upp oss i puls lite så steppade hon mest fram i skritten. Hon kändes superfin även om hon fortfarande ibland slår med skallen.det blir givetvis bättre ju mer ben jag lägger på men idag kändes det som jag höll på att klämma av henne på mitten för att få henne sluta slå.....vi får väl se hur det blir på Söndag ;-)

Är trött som fasiken i kväll så jag ska inte göra några längre utläggningar....jag hoppar i sängen direkt så hörs vi i morgon ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229