Lite handbromsstopp och annat..........

Jag var duktigt nog tidigt på jobbet i morse....runt 06.40 så jag checkade ut vid 14.45. Hämtade upp ett par tyglar på Dahrves som jag beställt och sen styrde jag hemåt.

Efter lite ombyte så ropade jag in Biggi som kom brummande, han brummar alltid när jag ropar på honom-sötnöt :-)

Efter 2 dagars vila så visste jag att ridturen skulle innehålla en hel del överraskningar ;-) Och visst var det så även idag....knashäst. Det var ganska guppigt redan när jag satt upp (återkommande minnesbilder av sadeltvång)vilket det alltid är efter vila ;-) Sen höll han på i princip hela ridturen att göra miljoner halvhalter för pinnar,löv, grästuvor,stenar, skyltar......och en BAJSHÖG!!!! Det ligger ju några sådana på grusvägen och han brukar själv bajsa minst 2 ggr på den vägen när vi är ute..........men DEN HÄR bajshögen var något heeelt annat och jag trodde han skulle lyfta en halvmeter minst ;-) Han tutade och steppade runt i flera minuter och till sist rusade han baklänges ut i vallen och då hoppade jag av för att inte förstöra något i vallen.....då var jag faktiskt en aningens bister på honom....men sen hittade jag en stubbe 50 m längre bort(förbi bajshögen) som jag kunde sitta upp på.

Han var som alltid underbar att sitta på och känslan han bjuder på går bara inte att jämföra med något. Däremot laddar han helt galet så det blir mkt "sväv-moment" så att säga ;-)

Och på vägen hem hittade han samma bajshög......man tror knappt det är sant....hahaha....han gick inte närmare än 25 meter....där stod jag med en darrig Biggi och funderade på hur lång tid det skulle ta innan han insåg att det var.......SAMMA bajshög ;-) Efter 3-4 minuter kom Anna med Rox i full trav mot oss och Biggi blev skitglad över att se henne. "Åh en kompis, jag möter henne.....bajshög....kompis.....bajshög....kompis..........kompis borta?!?".

Plötsligt var han förbi men det var ju Rox också så mötet blev sekundsnabbt och Biggi blev helt tagen på sängen över att kompisen bara var borta.....hahaha....han hann inte fatta att vi möttes och att hon redan passerat långt iväg ;-) Han är ju SÅ himla knäpp den hästen att man bara kan skratta åt honom ;-) Ja sen var det ett antal fler tvärnitar innan vi var hemma och man får inte skratta åt honom heller för det känner han och då blir ÄNNU roligare att tvärnita tycker han ;-)

Tummen upp på denna benställning idag efter ridturen :-)

Inväntade Lena så vi kunde rida ut tillsammans med Aggish och Elliot sen och jag red barbacka. Aggish tyckte att han hittade 4 myggor på vägen så det blev en del kosparkar och den sista så kosparkade han med båda bakbenen samtidigt ?!? Det är inte lika enkelt att hålla balansen när hela röven på honom lyfter och man sitter barbacka ;-) Men över lag skötte han sig bra.

Jo igår var sista träningen vid 14.30. Alltså han var SÅ himla läcker igår och vi fick en sån härlig känsla men det är inte alltid helt lätt att hålla fast vid den ;-) Men vi levlade upp ett snäpp igår i alla fall. Vi får se om det håller i sig till Onsdag som är nästa träning ;-)

När jag kom hem igår var jag så trött överallt i hela människan att jag trodde jag skulle kräkas....största anledningen till det var nog att jag fullständigt fuckat upp sov-ordningen. Men jag gjorde klart allt i stallet, mockade hagen,packade hö och såklart tog hand om Aggish först och främst innan jag gick in och önskade att jag kunnat beema mig upp till sängen.....och då var klockan bara 17,30......men jag svimmade vid 19.15 och sov till 05.15 i morse.....så idag är det i alla fall lite bättre:-)

Näsan är stängd helt och hållet och skinnet känns som jag legat i solen för länge......misstänker att det kan vara nåt skit på G. Maken nyser och säger att han tror att han håller på att bli sjuk också. Förhoppningsvis vänder det under natten.

I morgon slutar jag 16 och Lena är ledig och ska rida Rox och Elliot tillsammans med mig när jag kommer hem.

Nu sover vi tycker jag ;-)

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229