Lizza är en meees

Ellen och jag red ut i dag. Vi funderade fram och åter på hur vi skulle lägga upp det hela för jag ville ta några språng men det funkar inte att rida ut först och sen fortsätta med Rox till stallet och inbilla sig att man får ut något av ridningen på ridbanan med Lizza då hon blir kvar ensam...hahaha. Nej så vi red ut först och sen stannade Ellen på ridbanan med Rox för då kunde hon även hjälpa mig att flytta bommar om det behövdes.

Rox e Så himla duktig nu och galopperar jätte fint bakom Lizza. Däremot får hon ofta vara draghjälp till Lizza(?!?!) för när de två går ihop så verkar Lizza tycka att Rox får ta ansvaret.....hm. Så när vi skulle gå över bron i Västerby kvior så va Lizza påväg men ångrade sig mitt i steget bara för att en gren svepte till på benet mitt i steget....faaan. Efter det kan man bara glömma att få över henne först....hon "travar" baklänges och det e bara att hålla undan för den som eventuellt står bakom ;-)...knäppa märr.

Så vi lotsade fram Rox(som aldrig någonsin gått över en bro) och det tog nog inte mer än 2-3 minuter innan hon lät sig övertalas att gå över. Bron är ganska hög och har inga räcken så med all respekt att de inte gillar att gå där.

Sen kom galoppsträckan och Lizza och jag fick åtnjuta "braaaa Rox,duuuktiga tjejen" hela vägen och likadant på tillbakavägen...hahaha. Ja hon är superduktig vår lilla Rox :-)

Sen när vi kom hem så stannade vi till på ridbanan för några språng. Vi hade flyttat om hindrena innan vi red ut så det var bara att rida på. På långsidan stod 2 studs. Sen hade jag två oxrar från kortsidan upp mot mitten med bom både bakom och framför. ett par uppvärmningsprång på ena oxern och sen på den andra. Sen höjde vi och breddade. Tog ett par språng men blev lite stark i skänkeln in efter markbommen så hon klonkade i. Sen lättade jag lite på trycket utan att tappa det och jäääklar vilket fint språng vi fick då :-) Så vi avslutade där och skrittade hem.

För övrigt är hon ju SÅ himla härlig att rida nu. Hennes högsta punkt i nacken har helt klart flyttat sig från mitten av halsen till nån cm bakom öronen :-) Och hon har ett ruskigt tryck i traven också.Underbart :-)

Maken kom precis hem efter att ha varit i Klinte. Han fick för sig att vi skulle ha rabarberpaj så han ville åka och köpa Vaniljsås till det ;-) Ibland får han sina idéer ;-) Gott blir det i alla fall.

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229