Lycka i kaoset....

Hm...i morse började dagen med att Linda kom och hopptränade Rox. De var suuuuperduktiga och även att jag gick hårt åt Linda så klev hon upp en nivå :-) Rox försökte att sabba vår plan men lyckades inte ;-) Hon var inledningsvis lite loj efter gårdagens ganska ordentliga RW. Men det fanns mer i henne än hon ville få oss att tro ;-) De fick travhoppa på ett kryss under uppvärmningen och sen la jag till en studs-serie med 3 räcken. Därefter plussade jag på 5,5:an. Sen satte vi ihop det med start på 5,5:an på långsidan, kryss på diagonalen och sist studsen på andra långsidan. Lindas uppgift var att hålla galoppen,sitta still och supporta Rox vilket hon gjorde bra.

Rox fick pusta en stund och sen lade jag ut 2 galoppbommar på 2 olika linjer som hon fick räkna in sig på.Detta gjorde hon 4 ggr på varje bom och åt varje håll. Rox blev trött och Linda också så efter det fick hon trava av henne och efter det en välförtjänt avsvabbning :-) Duktiga tjejer ;-)

När vi va klara plockade jag lite sten i hagen och upptäckte plötsligt att det var punka på vagnen till golfbilen.............kul när det låg ett halvt ton sten i vagnen ;-) Så jag fick avbryta den aktiviteten och lunchfodra istället.

Biggi skulle ut i skogen och ja....ni vet....vi började traggala en stund på gårdsplanen under tiden som maken satt och tittade på och drack kaffe....till slut frågade han mig om jag ville ha hjälp att komma iväg och jag vek ned mig till sist ;-) Jo han kunde ju få följa med en bit så att vi till att börja med kom från gården ;-) Han traskade med och Biggi tassade efter glad i hågen att få sällis. När vi kom förbi den kritiska kurvan med det där förskräckligt läskiga redskapet så började maken att sakta ned tempot och släpade efter mer och mer.....ja sen gick allt som tåget. Biggi traskade på så glad och verkade inte ens lägga märke till att han plötsligt blev ensam ;-)

Eftersom jag visste att en av bönderna hade 3 lösa kvigor i skogen(de hade rymt)så red jag "Kroken" för att slippa träffa på kvigorna. Biggi var inte särskilt spänd idag heller. Ja en aningens skvätten som vanligt men inte särskilt.

Allt gick super tills vi nästan va hemma. När vi befinner oss i en öppen hage som vi rider i för att slippa rida på asfaltsvägen så hör jag långt bort hur det mullrar......det låter nästan som åska och innan jag ens hinner ta något beslut så brakar det förbi 7-8 hojjar a la HD.....mm.....ni vet hur DE låter när de kommer i flock ;-) Vi befann oss sådär 2 m från vägen så det var jag glad för i alla fall.

Biggi for runt och frös till is,jag hörde hjärtat banka genom sadeln men han stod som fastfrusen......sen kommer det 5 till...........och sen kommer det 4-5 till..........och ytterligare 7-8 stycken.......3-4 till..........och sen var katastrofen ett fullbordat faktum.....Biggi fick totalpanik och den härdsmältan gick inte av för hackor......han fullkomligt exploderade rakt upp i luften, satte sig nästan på röven,sköt ifrån rakt uppåt framåt och sparkade bakut....lagom när han landade så kastade han sig handlöst åt sidan så vi nästan hamnade rakt in i ett träd och sen gjorde han 2-3 caprioler till på raken......hur fan jag satt kvar vet jag inte men det kändes faktiskt inte som att jag skulle åka av....eller jag tappade aldrig balansen faktiskt?!? På något mirakulöst sätt fick vi ordning på oss båda och när alla dessa monster väl passerat så blev det ju lite "efter-gung" kan man säga ;-) Men så fort vi kom ut på vägen så lugnade han sig och skrittade på ganska normalt. Ja herre guuuud säger jag bara, överlevde jag den rodeon så klarar jag nog av det mesta känns det som ;-)

Jag är bara så enormt glad att jag INTE var på vägen då de kom....fyyyfaaaan säger jag bara. Vi hade GARANTERAT gått omkull och vet i fasiken hur det hade slutat....

Men nu gick det bra och vi mötte flera bilar efter det och även om han va lite extra spänd så va han inte rädd i alla fall.

På eftermiddagen va vi i byn och handlade mat och lustigt nog var det inte så mkt folk heller?!? Kvällen har gått åt till att börja rensa ut kläder och lite annat småpyssel.

Och nu ska jag sova så jag orkar kliva upp tidigt. Ska trimma Aggish i morgonbitti och Biggi ska nog få klättra. Sen jobbar jag i morgon kväll.

Nu säng-sova.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229