Lycklig Mr Big

Ja igår va "Mr Big" verkligen en lycklig kille...hahaha. Han satsade fullt ut på sina luftsprång då jag tömkörde honom. Men dessemellan jobbade han fokuserat och bra så jag va nöjd. Så länge han gör sina luftsprång i linan är det helt ok ;-) Dock va det lite komiskt då jag precis innan fikat med Ann.......som påstår att mina hästar är lite "wild and crazy" och hon vill INTE gärna rida dem.Jag försöker förklara att de ÄR inte bråkiga,de är supersnälla ute i skogen och gör ingenting.........oftast ;-) Nej men helt ärligt så ÄR det snälla. Alla hästar kan reagera eller titta på saker,det är ju verkligen inte konstigt. I förrgår gjorde Biggis sin första 180 graders på vägen upp till Sandsjö men han blev ju rädd för nåt och det tycker inte jag är konstigt. Har nog aldrig haft en häst som INTE reagerat på saker de blir skrämda av.

Ja ja mina "spänn-puttar" trivs jag med i alla fall. De skiljer sig inte särskilt mot Lizza heller för den delen. Hon hade sina dagar hon med. Hon va i så fall värre för hon förvarnade aldrig för något. Hon kunde skritta helt avslappnat och plötsligt var det bara total-kaos...........hon exploderade rakt upp i luften och sen kunde hon köra rodeo i 10 sekunder och sen va det liksom över och hon skrittade vidare....hahaha. Förvisso skedde det väldigt sällan men desto mer nervkittlande eftersom man aldrig visste vilken dag det skulle komma ;-) Sen kunde hon ju "sväva" ibland men det i sig va ju inget obehagligt så mer än att man fick hålla tungan rätt i munnen och inte pressa för mkt ;-)

Well i går va Mr Big lycklig i alla fall. Han blir ofta lycklig på ridbanan kan man säga ;-) Det har ju med kraven att göra och han går bananas för att det är lite jobbigt ;-)

Sen fick de stå inne fram tills nattfodringen. Biggis sov gott när jag kom och skulle släppa ut dem så han hade nog gärna varit kvar inne om han fått välja. Men jag försöker ha dem ute på natten så länge det inte är orkan eller att det regnar "underifrån". Det är egentligen inte särskilt kallt på natten ännu här hos oss.Det ligger på +14-12 grader så det är ju varmt.

Sen tog jag en ½-tim till att sortera lite täcken. Har galet mkt 165-175 täcken som jag ska försöka sälja.Flera som är helt nya och oanvända med tagen kvar till och med men det är svårt att sälja så stora täcken här på öja. Man vill helst ha det gratis och då kan jag lika gärna ha dem kvar om jag måste skänka bort dem.....

Hittade ett par benskydd till Biggis som kommer bli bra att ha i höst när det börjar regna också. Ett par Acavallo som satt som gjutna på honom.

Alldeles strax ska vi ned till grannen och plocka upp deras äpplen så de kan klippa gräset. Vi har ju egen frukt men i år kommer det inga äpplen som det ser ut,däremot hur mkt päron som helst. Hästarna äter ju päron också men finns det äpplen att plocka till dem så tackar vi och tar emot. Däremot blir det så förbannat pigga av all frukt....hahaha..men jag kan ju inte förvägra dem äpplen bara för att de inte ska bli pigga ;-)

Maken ska dra klart elen till ridbanan och nu hoppas vi innerligt att "gräv-killen" kommer och gräver så vi får ned kabeln i backen också. Sen behöver vi ju stapla ved som sagt............men det ska regna idag också så vi får se vad vi hinner med.

Först frukt, sen rida under tiden som maken kopplar el, sen ved,sen plocka svamp,sen in till byn och handla.............vi får se vad vi hinner ;-)

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229